Raad/Ho!?! en IJssel Dykes in actie. Foto: PR
Raad/Ho!?! en IJssel Dykes in actie. Foto: PR Foto:

Basketballers in evenwicht in fair duel (49-49)

WARNSVELD - RAAD/HO!?! speelde afgelopen weekend in sporthal De Kei een goede wedstrijd tegen het verrassend sterke IJssel Dykes uit Deventer.

In het eerste kwart van de wedstrijd kwamen beide teams maar moeizaam op gang en werd de score pas na drie minuten door het bezoekende team geopend. RAAD/HO!?! kwam daarna al snel langszij en op een kleine voorsprong, maar zag vervolgens in de aanval veel schoten uit de ring draaien waardoor het Deventer team goed kon blijven volgen.
In het tweede kwart kon de thuisspelende ploeg door enkele goede breaks wel meer afstand nemen en zo bij rust tot zeven punten uitlopen. Direct na het begin van de derde periode lag het momentum weer bij de ploeg van IJssel Dykes die een rustige aanvalsopbouw paarde aan goede schijnbewegingen en zo weer geheel langszij kon komen. In het laatste kwart van de wedstrijd lag het accent bij beide ploegen duidelijk op de verdediging, maar wel op een nette en sportieve manier: beide teams maakten elk slechts drie persoonlijke fouten in de hele wedstrijd. Waarmee het treffen een toonbeeld van fair play was. Er werd om en om gescoord, waardoor RAAD/HO!?! en IJssel Dykes bij het laatste fluitsignaal een terechte 49-49 eindstand bereikten.