Afgetekende zege WSV op Rivo

WARNSVELD - Na de uitstekende overwinning op voormalig koploper Dynamo Tubbergen werd ook Rivo Rijssen door WSV aan de zegekar gebonden. Een uitstekende overwinning met 0-4 voor de dames uit Warnsveld.

WSV heeft het altijd lastig tegen lagere geklasseerde teams en nu was het ook nog een wedstrijd in Rijssen, maar vanaf het begin liet WSV, zonder de geblesseerde Ilse Wunderink, er geen gras over groeien wie het sterks was. In de eerste set werd een ruime voorsprong gekregen door een serve serie en speelde daarna de set simpel uit, 18-25.
De tweede set stribbelde Rivo nog wat tegen, maar het degelijke en bij vlagen gevarieerde aanvalsspel was te machtig voor Rivo dat ook in de receptie flink onder druk stond. Blokkerend stond WSV net als tegen Dynamo als een huis. Resultaat een 17-25 in set twee.
Rivo ging in de derde set alles of niets serveren en dat had het voor hen gewenste resultaat. Receptioneel stond WSV onder druk. De maximale voorsprong van Rivo was 14-10. WSV herstelde zich en een tussensprint van WSV, door goede afstemming van serve en blok, liep WSV uit naar 16-21. Rivo wist nog wel wat terug te doen, maar bij 22-23 scoorde WSV twee maal achter elkaar, 22-25.
De vierde set verliep via 6-9 naar 9-18. Inmiddels had WSV enkele wissels toegepast, maar het team kwam niet meer in gevaar. Met 16-25 werd het krachtsverschil duidelijk, en daarmee een klip en klare 0-4.
Daarmee is Rivo afgezakt naar de laatste plaats. WSV daarentegen steeg een plek op de ranglijst en is nu vijfde. Het team kijkt nu al uit naar de twee derby's aan het begin van 2018: op 13 januari tegen VCV in Varsseveld en een week later in de eigen thuishal De Kei tegen Dash uit Vorden.