J.J. Cale undercoversessie in Nr. 2 Jazzclub Lounge. Foto: PR
J.J. Cale undercoversessie in Nr. 2 Jazzclub Lounge. Foto: PR

De vele juweeltjes van J.J. Cale

VORDEN - Voor de opening van het nieuwe jaar ontvangt Nr. 2 Jazzclub Lounge aan de Industrieweg in Vorden met gepaste trots een sessie-gelegenheidsformatie met een undercoversessie van de muziek van J.J. Cale. Deze J.J. Cale tribute vindt plaats op 6 januari 2018 van 20.30 tot 23.30 uur.

J.J. Cale wordt gezien als de grondlegger van de Tulsa Sound. J.J. Cale (John Weldon Cale, 5 december 1938-26 juli 2013) was een succesvolle Amerikaanse singer-songwriter en gitarist. Zijn artiestennaam kreeg hij van een nachtclubeigenaar in Los Angeles. De J.J. dankte hij aan het feit dat er al een John Cale actief was.
Neil Young zei over hem: "Van alle gitaristen die ik heb gehoord zijn Jimi Hendrix en J.J. Cale de besten.'' Eric Clapton noemde hem: "Eén van de belangrijkste artiesten in de geschiedenis van de rock.'' Slow Hand coverde veel van zijn nummers en scoorde hit op hit met diens materiaal. Cocaine, Call me the Breeze, After Midnight, Crazy Mama. Het is maar een greep uit de vele juweeltjes die J.J. Cale uitbracht. Onnavolgbaar in zijn techniek en timing. Laid back, loom, geil en fenomenaal in zijn bedrieglijke eenvoud.
Voor bewonderaar en gitarist Vedran Mircetic (De Staat) voldoende reden om een J.J. Cale Tribute op te richten. Hij verzamelde een uitgelezen gezelschap muzikanten om zich heen. Sebas van Olst (bas, Typhoon), Matthijs Stronks (toetsen, Donnerwetter), drummer Mike Visser (ex-Donnerwetter), gitarist Stef Woestenenk (Moonyard) en zanger Erik Hagelstein (Cry me a River, Joe Cocker Tribute) hapten onmiddellijk toe.

Samen zijn ze trots om de nalatenschap van J.J. Cale in leven te houden. De band brengt een indrukwekkende selectie van het rijke oeuvre van de meester.