Avondopening Walburgistoren

ZUTPHEN - Tijdens de donkere dagen voor kerst is de Walburgistoren geopend voor een avondbeklimming. Beklim de 205 treden en geniet van de prachtig verlichte stad als decor voor een onvergetelijke ervaring op 44 meter hoogte. Kom vrijdag 22 december en zaterdag 23 december en beklim de toren. De toren is doorlopend geopend van 19.00 tot 21:00 uur.


Laatste zutfensPLATvorm uurtje 2017

ZUTPHEN - Het laatste zutfensPLATvorm uurtje van 2017 gaat 'Heit al geheurt' feestelijk, muzikaal en op z'n Zutfens het jaar afbloazen. Op 30 december is iedereen tussen 17.00 en 16.00 uur van harte welkom in de kelder van het Luxor Theater in Zutphen.

ZufensPLATvorm serveerde vorige keer met Neleman, Zuivelhoeve en natuurlijk Johannette Zomer een mengeling van mooie wijn, goede kaas, en geweldig gezang, fraaie proza en fijne muziek. De mix van boeiende gasten, muziek en fijne, soms tegen het randje, humor van de Heit al geheurt mannen begint zich langzamerhand te ontwikkelen tot een bijna niet meer weg te denken cabaretesk uurtje Zutphense taal.

Tijden de bijeenkomst op 30 december komt van alles voorbij, van Beatles tot Bach van Stones tot Beethoven en Alie. Alie? ja Alie. En nèèt te vergèten: oliebollen. Kom kijken, meezingen en genieten, dan komt u er wel achter wie of wat Alie is. Dat het ook nu weer een gezellig sfeervol uurtje gaat worden dat kunt u aan de 'Heit al geheurt' mannen wel overlaten: "Loop moar gerus binnen, want ut kos niks en veur dat geld krieg ie er ook nog een oliebol bie".


Concert Ruysdael strijkwartet

ZUTPHEN - Zaterdagavond 16 december om 20.00 uur geeft het internationaal vermaarde Ruysdael strijkwartet een concert in de Hanzehof. Op het programma staan werken van Schumann, Jeths en Beethoven. Jeths (componist des vaderlands) baseerde zijn kwartet op herinneringen aan het kwartet van Schumann. Van Beethoven hoort u het monumentale late opus 131.

Het Ruysdael Kwartet verzorgt dit seizoen vier kamermuziekconcerten in de Oosterberg Buitensociëteit. Het strijkkwartet werd opgericht in 1996 toen alle leden studeerden aan het conservatorium in Den Haag. In de jaren daarna verworven ze (inter)nationale bekendheid met hun uitvoeringen van klassieke werken afgewisseld met composities van hedendaagse componisten. Het Ruysdael Kwartet bestaat uit Joris van Rijn, Emi Ohi Resnick, Gijs Kramers en Jeroen den Herder. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.


www.hanzehof.nl


Kleine Kunstwerkjes Kunst op de Hoek

ZUTPHEN - Bijna veertig kunstenaars uit Zutphen en omgeving vullen vanaf 14 december de kunstkadotafel in de etalage van Kunst op de Hoek in de Frankensteeg met kleine werkstukken. Deze expositie duurt tot en met zaterdag 23 december. Op zaterdag 16 december zullen een groot aantal kunstenaars tussen 15.00 en 17.00 uur aanwezig zijn om met elkaar een glaasje glühwein te drinken.

Bezoekers van Kunst op de Hoek zijn hierbij van harte uitgenodigd om de kunstenaars te ontmoeten. Ook is tot eind december de expositie van meubelmakerij Kopshout te zien. Deze bijzondere meubelen van uitsluitend Nederlands hout trok al veel belangstelling. Kunst op de Hoek is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en is extra open tijdens het winterspektakel op zondag 17 december.