FC Zutphen op bezoek bij DZC ''68 uit Doetinchem

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat zaterdag 16 december op bezoek bij DZC "68 in Doetinchem. Het is een onvervalste streekderby. DZC staat op de elfde positie met vijf punten voorsprong op FC Zutphen, en de mannen uit Doetinchem hebben na de promotie van vorig seizoen drie overwinningen behaald, en nog geen wedstrijd gelijk gespeeld. Een verschil met FC Zutphen, die vier keer gelijk heeft gespeeld, maar nog geen enkele keer wist te winnen. DZC wist afgelopen seizoen promotie te bewerkstelligen, en de club is na enkele mindere jaren waarin men zelfs af daalde naar de derde klasse weer terug op dit niveau. En daar hoort deze vereniging ook zeker thuis.

FC Zutphen en DZC hebben in het verleden mooie duels uit gevochten. Zoals jaren geleden de beslissingswedstrijd in Brummen om het kampioenschap in de tweede klasse, die door een paar duizend bezoekers werd bijgewoond, en waar DZC uiteindelijk aan het langste eind trok. En de bizarre situatie dat twee minuten voor tijd een wedstrijd tussen beide ploegen in Doetinchem werd gestaakt, omdat de emoties na de gelijkmaker van FC Zutphen vlak voor tijd wat te hoog opliepen, aldus de scheidsrechter. Beide ploegen waren het er over eens dat het staken van de wedstrijd een overdreven beslissing was.

Uiteindelijk moesten de resterende twee minuten bij FC Zutphen worden uitgespeeld. En in die minuten trokken de Zutphenaren nog bijna aan het langste eind. DZC moest aftrappen en FC Zutphen veroverde bijna direct de bal, waarna via een prachtige aanval de topscorer in de tweede divisie, Marciano Mengerink, in stelling werd gebracht en op de paal knalde. Daarna was de wedstrijd afgelopen, en konden beide teams een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar afwerken.

Zo ligt er dus een mooi stuk historie tussen beide teams.

FC Zutphen zit in deze laatste wedstrijd voor de winterstop als rode lantaarndrager zwaar in de problemen. Maar ook DZC zit in de gevarenzone en heeft de punten hard nodig. Beide ploegen hebben dus zo vlak voor de winterstop belang bij een overwinning.

Het zal daarom ongetwijfeld een mooi duel worden tussen beide ploegen, waarbij DZC duidelijk favoriet is, vanwege de stand op de ranglijst en het thuisvoordeel. FC Zutphen zal echter bij een overwinning weer volledig aansluiting hebben bij de bovenste ploegen.


Grote Veldtoertocht
Vorden afgelast

VORDEN – De Veldtoertocht commissie van de Vordense Rijwiel- en Tour Club de 8 Kastelenrijders besloot zaterdag om de jaarlijkse Grote Veldtocht die zondag zou plaatsvinden van sportpark Het Grote Veld van voetbalvereniging Vorden geen doorgang te laten vinden.

De weersvooruitzichten waren voor zondag dermate slecht dat men voor de veiligheid van de deelnemers koos en hen geen onnodige risico's wilden laten lopen. Door de sneeuwval van zaterdag was de ondergrond van de bos- en zandpaden ook al behoorlijk drassig geworden.

Waarschijnlijk zal de Grote Veldtoertocht op 28 januari 2018 alsnog gehouden worden.