Frank te Paske van Albert Heijn in Warnsveld verbaast zich over het aantal Douwe Egberts- en Perla-punten dat nu al is ingezameld. Foto: PR
Frank te Paske van Albert Heijn in Warnsveld verbaast zich over het aantal Douwe Egberts- en Perla-punten dat nu al is ingezameld. Foto: PR Foto:

Half miljoen koffiepunten
ingezameld in slechts twee weken

WARNSVELD - De inzameling van koffiepunten van Douwe Egberts en Perla bereikte na twee weken het aantal van 500.000. De organiserende Lionsclub Zutphen is bijzonder blij met dit aantal. Het aantal gratis pakken koffie dat straks aan de Voedselbank Zutphen en omgeving kan worden geschonken nadert inmiddels de duizend.

De inzamelactie loopt nog tot eind december. Iedereen die nog ongebruikte koffiepunten heeft liggen kan ze deponeren in de inzamelbussen bij de Coop in Zutphen en Eefde, alle Albert Heijn winkels in Zutphen en Warnsveld, drogisterij Trekpleister in Leesten en bakkerij Kuiper in het Waterkwartier. In Gorssel staat een inzamelbus bij de Jumbo.


Laatste uitzending Radio Kerkplein

WARNSVELD - Radio Kerkplein, de organisatie die de uitzending van de kerken via de lokale omroep B-FM al 26 jaar lang verzorgt, stopt per 31 december.

Toen in Zutphen de lokale Omroep werd opgericht (1987) kregen de kerken de uitnodiging om ook mee te doen met dit nieuwe medium. Daar is toen positief op gereageerd door de meeste kerken en geloofsgemeenschappen in Zutphen en Warnsveld en Radio Kerkplein werd opgericht. Meer dan zesentwintig jaar lang is uitgezonden op de zondagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur. Kerkelijk nieuws uit de regio, interviews over wat er in de kerken speelde, een kinderverhaal, geestelijke en klassieke muziek, en van 12.00 tot 13.00 uur een viering van een van de deelnemende kerken.

Tientallen vrijwilligers maakten dit mogelijk, programmamakers, technici, presentatoren, interviewers, en niet te vergeten de vele gasten die werden uitgenodigd om iets te vertellen voor de microfoon over hun werk in kerk en maatschappij.

Maar de tijden veranderen. Het werd steeds moeilijker om medewerkers te vinden voor al die taken. Ook werd telkens de vraag naar de luisterdichtheid gesteld, een vraag die nooit beantwoord kon worden. Televisie, radioprogramma's van de landelijke omroepen; er was toch al genoeg. Het stichtingsbestuur heeft nu besloten om dit werk van de kerken te beƫindigen en de besturen van de deelnemende kerken hebben daarmee ingestemd. Zondag 31 december zal de laatste uitzending zijn.


Woningstichting Ons Huis vestigt zich in 't Warnshuus

WARNSVELD - 't Warnshuus in Warnsveld krijgt er een nieuwe huurder bij. Woningstichting Ons Huis heeft vanaf 2018 in de ontmoetingsruimte een eigen balie waar huurders en woningzoekenden terecht kunnen met vragen. Het loket van Ons Huis is vanaf 2 januari geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Het kantoor van Woningbedrijf Warnsveld aan de Laan 1940-1945 sluit na 22 december de deuren. Stichting Kulturhus Warnsveld is blij met de komst van Ons Huis naar 't Warnshuus en beschouwt dit als een waardevolle uitbreiding van het serviceaanbod.


WSV Dames 1 pakt volle buit tegen Dynamo Tubbergen

WARNSVELD - De dames van WSV uit Warnsveld hebben hun eerste 4-0 winst te pakken. Dat dit uitgerekend tegen Dynamo Tubbergen, de trotse koploper in D1A, zou gebeuren had men vooraf niet verwacht.

Gezien de setstanden lijkt een 4-0 ook ietwat geflatteerd, gezien de setstanden in set twee en derde, 26-24 en 30-28. De andere twee sets werden wel heel overtuigend gewonnen eerste set 25-20 en vierde set 25-17.

WSV was op alle fronten sterker. Met name blok-verdediging 'stond' erg sterk en de coachbaarheid van het team was hoog. Het team was daarom in staat om aanpassingen in het spel, noodzakelijk door de veranderende tactieken van Dynamo, gemakkelijk toe te passen. De eerste set begon WSV nog wat twijfelend, maar pakte de draad bij 10-10 goed op. Dynamo werd op het midden onder druk gezet waardoor de buitenspeelsters gemakkelijker tot scoren kwamen. Een 25-20 was het resultaat. Set twee ging gelijk op, met een aantal serve missers van beide kanten. WSV speelde de rally's beter uit en waren in staat om deze ook aan te gaan. Met 26-24 als resultaat. In set drie ging het gelijk op tot 20-20. Een paar foutjes aan WSV kant gaf Dynamo zelfs twee keer op eigen serve de set naar zich toe te trekken, maar net op die momenten werden de lange rally's door WSV gewonnen. Een serve fout aan Dynamo kant maakte een einde aan deze set, 30-28. Set vier: 8-1 voor WSV, maar Dynamo knokte zich terug. Echter niet zodanig dat het WSV verontrustte. WSV gooide er een aantal aanvalscombinaties uit en via 25-17 was de volle buit binnen.

Aankomende wedstrijd
Volgende week wacht het altijd lastige Rivo uit Rijssen, dat na een gedwongen verjonging met een goed seizoen bezig is.