Fragment uit de korte film 'Weeën', over de positie van de man bij een bevalling. Foto: PR
Fragment uit de korte film 'Weeën', over de positie van de man bij een bevalling. Foto: PR Foto:

Korte films van jong, prijswinnend Nederlands talent in Luxor

ZUTPHEN - 21 december is ook de Europese Dag van de Korte Film. In het Zutphens Luxor Theater draait in dit kader donderdag 21 december vanaf 20.00 uur een speciaal programma met korte films van jong, prijswinnend Nederlands talent.

De korte film krijgt vaak minder aandacht, terwijl dit soort films doorgaans het startpunt vormt voor aanstormend talent, met als resultaat vaak spannend en verrassend werk. Het bewijs hiervoor wordt weer eens geleverd op de Dag van de korte Film, met een programma vol in het oog springende korte films, in lengte variërend van 5 tot 27 minuten. Zoals het liefdesdrama Lejla van filmmaker Stijn Bouma, die zelfs vertoond werd op het gerenommeerde Cannes Film Festival 2017. Maar ook het prachtige 'Grijs is ook een kleur', de winnaar van de Studenten Oscars 2017 en 'Weeën' – over de positie van de man bij een bevalling – genomineerd werd voor een Gouden Kalf.


Tentoonstelling Kleine Kunst

ZUTPHEN - In het Leeuwenhuisje aan de Rijkenhage 1 te Zutphen is vlak voor Kerst een tentoonstelling met klein werk te zien van zeven Zutphense kunstenaars. Van 18 t/m 24 december vindt u hier sieraden, foto's, design gebruiksvoorwerpen, keramiek tot tekeningen/schilderkunst. Toegang is gratis. Openingstijden alle dagen: 11.00 tot 17.30 uur. Op 24 december van 12.00 tot 15.00 uur.


Kerst bij Wereldkoor Zutphen

ZUTPHEN - Wereldkoor Zutphen zingt op woensdagavond 20 december vanaf 20.45 uur kerstliederen uit verschillende culturen in het Pakhuys aan de Berkelkade 15a in Zutphen. Het programma wordt omlijst met een kerstverhaal en samenzang. Na afloop zijn luisteraars welkom om de avond feestelijk af te sluiten. Het wereldkoor staat onder leiding van Olga Schoonbergen. De entree is vrij maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Voor meer informatie kan men mailen.


o.schoonbergen@planet.nl