Lille in Noord-Frankrijk. Foto: Marc Defossez
Lille in Noord-Frankrijk. Foto: Marc Defossez Foto:

Op ontdekkingstocht door Noord-Frankrijk

ZUTPHEN - Alliance Française Zutphen heeft op donderdag 7 december om 20.00 uur Marc Defossez te gast met zijn Franstalige lezing over 'Le Nord', een Frans departement (59ste) met een rijke architectuur en industrieel erfgoed in Het Nutsgebouw, Breegraven 1 te Warnsveld.

Le Nord is een Frans departement met een rijk architecturaal, cultureel en industrieel erfgoed. Het is een regio befaamd om zijn gastvrijheid en vriendelijkheid van haar inwoners. Marc Defossez, afkomstig uit deze regio, vertelt in deze Franstalige presentatie over de landschappen, architectuur, culinaire specialiteiten, tradities en bezienswaardigheden die u hier kunt aantreffen. Tevens zullen er traditionele en bekende liedjes over Noord Frankrijk, van onder andere Jacques Brel te horen zijn.

Tijdens de pauze laat Marc Defossez u genieten van de lokale specialiteiten door middel van een 'dégustation' (proeverij) van patés, vleeswaren en kazen. Om u alvast een goed uiteinde te wensen biedt de Alliance Française u aan het eind van de avond een vin d'honneur aan.

Marc Defossez, geboren in Lille, is werkzaam als Quality and Customer Satisfaction Manager. Hij is tevens voorzitter en cursuscoördinator bij Alliance Française 't Gooi en Almere. Daarnaast zet hij zich, op vrijwillige basis, graag in als kok. Leden van de Alliance Française en middelbare scholieren hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen slechts 7,50 euro entree.

Op 15 december vindt alweer het vijfde Café français plaats. Let op: de nieuwe locatie is: Grand Café de Courant, Houtmarkt 66 te Zutphen.