Haal de schaatsen maar uit het vet voor Lea's IJsfestijn

ZUTPHEN - Topschaatser en gouden medaillewinnaar Stefan Groothuis geeft zaterdag 16 december officieel het startschot voor Lea's IJsfestijn. Een onvergetelijk schaatsevenement op het speelveld aan de Rudolf Steinerlaan om de hoek van winkelcentrum Leesten in Zutphen.

Tijdens Lea's IJsfestijn is het winkelcentrum Leesten omgedoopt in winterse sferen. Op het speelveld aan de Rudolf Steinerlaan kan dertien dagen lang ijspret beleefd worden op een overdekte ijsbaan. Zijn de kids het schaatsen beu dan kunnen zij zich vermaken op een springkussen, terwijl de ouders in de weekenden rondsnuffelen op de gezellige kerstmarkt. En dat allemaal onder het genot van een hapje en een drankje van de foodtrucks die er staan. Een entreekaartje kost 4 euro Bij Jumbo Bouma Leesten en Plaza Leesten kun je sparen voor een leuke korting op de kaartjes.

Heb je geen schaatsen? Voor een bedrag van 2 euro per dagdeel zijn er schaatsen te huur. Bedenk wel: is de maat weg, dan is het pech.

Lea's IJsfestijn wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van Lea Dasberg in samenwerking met Jumbo Bouma Leesten, Plaza Leesten, Wijkteam Leesten en Promotions by Maureen. Eventuele opbrengst komt bovendien ten goede aan doelen van de Lea Dasbergschool waar geen geld voor is.

De schaatsbaan is geopend van 16 tot en met 28 december (eerste kerstdag gesloten). Kijk voor de openingstijden en meer informatie op de website.


vriendenvanleadasberg.nl


Stem op favoriete goede doel

ZUTPHEN - Ieder jaar verkiezen alle winkels van Specsavers één lokaal goed doel waar zij een jaar lang voor gaan sparen, van iedere verkochte bril of hoortoestel koopt wordt een vast bedrag opzijgezet. Twaalf goede doelen uit Zutphen meldden zich de afgelopen weken aan voor de spaarronde van 2018. Nu is het aan de inwoners van Zutphen welke lokale initiatieven er doorgaan naar de finale, door te stemmen op hun favoriete goede doel. De deelnemende goede doelen zijn: Chr Scoutinggroep Jan van Riebeeck, De Harmonie start een Bigband, G-voetbal Zvv AZC, Heiligenbeeldenmuseum, Live at the Brons, Ontmoetingscentrum Enkidoe, Project HVS 20, Sportverkiezing Lochem 2017, st Zutphense IJsverenging, Stichting Hulpfonds Gorssel en omstreken, Stichting Spoenk, Stichting Vrienden Hospice Zutphen. Stemmen kan tot en met donderdag 30 november 10.00 uur via de website www.stichtingspecsaverssteunt.nl. Specsavers Zutphen kiest vervolgens uit de drie doelen met de meeste stemmen een winnaar. Op 7 december maakt Specsavers Zutphen bekend voor welk lokaal doel zij gaat sparen.