Toegepaste kunst van KopsHout

ZUTPHEN - Vanaf 23 november tot aan het einde van het jaar zijn diverse meubels en andere objecten van Meubelmakerij KopsHout te zien bij Kunst op de Hoek. KopsHout is een kleine meubelmakerij uit Nijmegen en maakt massief houten meubels op bestelling, maar ook 'vrij werk' en dat is nu te zien in Zutphen. De meubels en ander werk worden gemaakt van massief Nederlands hout. Het liefst uit de regio. En er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke afwerkingsmiddelen als lijnzaadolie, bijenwas en plantaardige zeep. Middelpunt van de expositie wordt de grote stamtafel gemaakt door Jelmer van der Sluis. Een 2.30 meter lange tafel waarin de boom waarvan hij gemaakt is nog goed te zien is. Op de bovenverdieping wordt kleiner werk getoond, waaronder kleine kunstige tafeltjes en doosjes.


Flower to the people in Luxor

ZUTPHEN - Zangeres Fleur Tolman en gitarist Frank Ong-Alok bestaan al ruim 22 jaar als het duo Flower to the People. Dinsdag 5 december zal de eerste keer worden dat zij als duo in Luxor hun muziek zullen laten horen als avondvullend programma. FttP heeft door de aparte manier van muzikale benadering een eigen geluid ontwikkeld. De muziek strekt zich uit van jazz tot latin en van pop tot folk. De avond begint om 22.00 uur en de toegang is vrij. Donaties zijn welkom. Luxor ligt aan de Houtmarkt 64 in Zutphen.


Sinterklaas in Gorssel

GORSSEL - De voorbereidingen voor een warm welkom in Gorssel voor Sinterklaas verlopen voorspoedig. Maar gaat het ook goed met Sinterklaas? De organisatie maakt zich nog steeds zorgen over het gerucht dat hij problemen heeft met zijn ogen. Zeker nu we horen dat kinderen in Gorssel vreemde cadeautjes in hun schoenen krijgen. Een korte rondvraag leverde al het volgende op: één sok, een kapotte hamer en een beurse peer. Dat zijn toch geen normale schoencadeautjes? Maar naast bezorgd is men ook nieuwsgierig waar Sint ons op 5 december mee gaat verrassen!

Iedereen is van harte welkom om op dinsdag 5 december Sinterklaas met de J.A. de Vullerschool op te komen halen. De organisatie verzoekt wel om achter de stoet van kinderen aan te sluiten. Om 8.30 uur vertrekken de leerlingen van de J.A. de Vullerschool (Veldhofstraat). Rond 9.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan bij de Veerstoep. Rond 10.00 uur zal men op het plein bij Den Oldenhof aankomen. Daar wordt Sinterklaas toegezongen en wordt men vermaakt door pietengekkigheid. Tegen half elf gaan de kinderen van de Vullerschool weer terug naar school, waar hun Sinterklaasfeest wordt voortgezet.


Vocaal herenensemble Men's Voices

EEFDE - Zondag 10 december om 11.30 uur geeft het vocaal herenensemble Men's Voices een optreden in Kapel op 't Rijsselt in Eefde. Men's Voices is een vocaal ensemble enthousiaste klassiek geschoolde Belgische en Nederlandse zangers. De heren hebben de muziek uit het eerste deel van de vorige eeuw tot hun specialiteit gemaakt. Als professioneel zanger/musicus hebben ze allemaal hun eigen carrière. Het repertoire dat de mannen in Eefde zullen brengen bestaat deels uit muziek uit de roaring twenties. Veel bekende stukken van de beroemde Duits-Amerikaanse groep the Comedian Harmonistst zullen de revue passeren, evenals de hits van grote namen uit de tijd van vlak na de Tweede Wereldoorlog zoals The Inkspots en the Platters. Men's Voices lardeert het optreden met droge relativerende humor en theatrale sketches.


Reserveren: 0575 – 570521

info@kapeloptrijsselt.nl


Kerstconcert De Zonnebloem

ZUTPHEN - De afdelingen Zutphen Noord, Zutphen Zuid, de Hoven, Warnsveld en Gorssel van De Zonnebloem organiseren ook dit jaar weer het Kerstconcert. Op zaterdag 16 december in de kerk Het Lichtpunt, Willem Dreesstraat, zullen om 14.00 uur het popkoor Zutfun uit Zutphen, het Vordens Mannenkoor en fluitiste Magdalena Katziolka en organiste Wietske Draijer voor een sprankelend concert zorgen. Het concert duurt tot 17.00 uur, de kerk is open vanaf 13.15 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, inclusief de koffie/thee, hapje en drankje. Het gebouw is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Iedereen is van harte welkom.