Carijn de Boo-Flach (l) signeert het boek van Saskia van Stapele (r). Foto: PR
Carijn de Boo-Flach (l) signeert het boek van Saskia van Stapele (r). Foto: PR Foto:

Boekpresentatie van 'Opa in actie!'

WARNSVELD - Op zaterdag 25 november vond in The Readshop in Warnsveld de boekpresentatie plaats van het kinderboek 'Opa in actie!', geschreven door Saskia van Stapele.

In 2006 en 2007 heeft Van Stapele een bijdrage geleverd aan twee verhalenbundels. De reacties op het verhaal in de tweede bundel, 'Superoma en Superopa', waren zo positief, dat Van Stapele besloot een vervolg te maken op dit verhaal. Tien jaar later was het eindelijk zo ver, en is het boek 'Opa in actie!' op de markt gekomen. Tijdens de boekpresentatie is de schrijfster overladen met bloemen. Na een speech van de auteur overhandigde zij het eerste exemplaar aan Hans Kiekebelt, corrector van het manuscript en zelf ook een zeer actieve opa. Ook Carijn de Boo-Flach, die voor de kleurrijke illustraties heeft gezorgd, was aanwezig zodat auteur en illustratrice samen de boeken konden signeren.

Samenvatting 'Opa in actie'
Stilzitten is altijd al een probleem geweest voor opa. Maar sinds hij met oma een zakkenroller gevangen heeft genomen, heeft hij helemaal geen rust meer. Hij koopt een politiescanner en afluisterapparatuur, en besluit de politie een handje te helpen. Ook de bivakmuts die oma voor hem breidt, kan goed van pas komen. Daarmee kan hij mooi op boevenpad. Of toch niet? In de dierentuin, de haven of hoog in de lucht, waar opa komt, daar valt genoeg te beleven. Een avonturenverhaal, vol spanning en humor voor de jongste lezers of om voor te lezen.

Het boek is te koop bij The Readshop te Warnsveld, bij de uitgever Boekscout en bij Bol.com.