Nathan wordt gefeliciteerd met het winnen van de voorleeswedstrijd. Foto: PR
Nathan wordt gefeliciteerd met het winnen van de voorleeswedstrijd. Foto: PR Foto:

Nathan Buitenhuis wint
voorleeswedstrijd Arcade

WARNSVELD - Elf gespannen leerlingen van groep 7 en 8 stonden vrijdag 25 november klaar op basisschool Arcade in Warnsveld. Dit waren de kinderen die in hun eigen klas de voorrondes van de voorleeswedstrijd hadden gewonnen en nu mochten voorlezen in de schoolfinale. Tijdens deze finale lazen de kinderen een stukje voor uit een zelfgekozen boek, met als publiek hun ouders, klasgenoten, leerkrachten en een driekoppige jury. De winnaar van de voorleeswedstrijd was Nathan Buitenhuis uit groep 8.

De jury bestond uit onderwijskundig leider Ronald Voorhorst, ICT-er Maarten Haytink, en als kers op de taart de Zutphense wethouder van onderwijs Patricia Withagen. Zij stonden voor de pittige taak de lezers te beoordelen op onder andere intonatie, tempo en levendigheid, en letten daarbij natuurlijk ook op de reactie van het publiek.
Alle deelnemers hadden hun verhaal goed voorbereid, en dat was te merken aan het algemeen hoge niveau van voorlezen. De ochtend was bovendien heel afwisselend, met boeken van Paul van Loon tot Roald Dahl, en van Toon Tellegen via Anna Woltz naar Tosca Menten.

Winnaar Nathan Buitenhuis uit groep 8 las voor uit het boek Operatie zeer ernstige ramp van de schrijfster Tosca Menten. Met zijn komische manier van voorlezen en levendige intonatie had hij zowel publiek als jury al snel voor zich gewonnen. Nathan ontving een oorkonde, en mag Arcade vertegenwoordigen tijdens de finale van de scholen van de gemeente Zutphen.