Cornielje kan zich nu Poorter van Zutphen noemen

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - Cornielje vroeg zich met het oog op de doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn af waarom er in Zutphen nog niet duurzaam wordt gebouwd. 'We moeten stoppen met praten en gewoon gaan doen."

Over het besluit om uit de gemeenschappelijke regeling Het Plein te stappen gaf Cornielje aan het besluit te begrijpen, maar gaf daarnaast mee: "We zijn alleen maar bereid om samen te werken als er een voordeel te halen is, maar om samen te kunnen werken moet je ook concessies doen. Ik pleit toch voor samenwerking want samen kun je grotere opgaven echt beter aanpakken."

Als dank voor zijn bezoek kreeg Cornielje, die voor de gelegenheid een sjaaltje droeg van de Vuelta in Zutphen (2009) een stukje Zutphen uitgereikt ter grootte van twee bij twee centimeter. Zo kan hij zich nu Poorter van Zutphen noemen. Overigens bracht de commissaris zelf ook een cadeautje mee: een glas in lood schildje van Warnsveld die de toenmalige commissaris van de Koningin in de jaren zeventig kreeg van de toenmalige gemeente. Het schildje is nu weer terug op het Zutphense stadhuis.


Sinterklaas

ZUTPHEN - Op zaterdag 25 november kan iedereen Sinterklaas verwelkomen in Zutphen, want Sint en zijn pieten zullen om 10.00 uur aankomen met de stoomboot aan de IJsselkade (ten hoogte van de waterwerken). Vervolgens maakt men een ronde door de stad. Rond 11.30 uur zal Sinterklaas bij het Stadhuis arriveren, waar alle kinderen gezellig kunnen komen zingen. En natuurlijk niet te vergeten: pepernoten snoepen.