Sprongbal in Groningen. Foto: Harrie Kuizenga
Sprongbal in Groningen. Foto: Harrie Kuizenga Foto: Harrie Kuizenga

Hanze Stars heeft last van nasleep sporthalsoap

ZUTPHEN - Omdat sporthal de Mene niet meer gebruikt kan worden, waren er geen thuiswedstrijden dit weekend voor Hanze Stars. Wel drie uitwedstrijden.

De topper was natuurlijk BVG Groningen tegen onder 14-1. Beide teams waren nog ongeslagen en stonden bovenaan in de tweede divisie. De Zutphenaren hadden een klein beetje trainingsachterstand door de toestanden rond de Mene. Al snel bleek dat de Groningers groter en sneller waren. In het eerste kwart was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld: 26-6. Daarna ging het langzaam wel wat beter (tweede kwart 24-13) en werd het derde kwart zelfs gewonnen 18-19. In het vierde kwart gaf BVG weer gas en was Hanze Stars te moe om nog het tij te keren. De eindstand werd 93-46.

Goed nieuws kwam er uit Ede waar de u14-3 zelfs zonder trainingen deze week ruim won van BCE. Door de 8-62 overwinning staat het team van vader en zoon de Groot netjes op de tweede plaats. Tot slot speelde u12 in Utrecht tegen Uball. In de hoogste klasse van Nederland kon Zutphen niet genoeg weerstand bieden tegen de Domstedelingen: 81-54

Het bestuur van Hanze Stars heeft in de Hanzehal en de Kei ruimte gevonden als tijdelijke locatie voor de thuiswedstrijden. De trainingen worden ondergebracht in het Stedelijk College aan de Isendoornstraat en het Rhedens in Dieren.

Op zaterdag 2 december om 11.30 heeft u14-3 deze primeur tegen Pigeons Duiven. Daarna om 13.15 speelt u12 tegen Dragons uit Wychen en tot slot om 15.15 speelt u14-1 tegen Blauw Wit uit Rozendaal (NB). De wedstrijden vinden plaats in de Hanzehal.