De molenaars hebben de 'noodkreet' op de zeilen geschilderd. Foto: PR
De molenaars hebben de 'noodkreet' op de zeilen geschilderd. Foto: PR Foto:

Geef de Nooit Gedacht zijn fokken terug

WARNSVELD - Begin september is een start gemaakt met de inzamelingsactie 'Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!'. Ondertussen is de stand boven de 10.000 euro gekomen, twee derde van het bedrag dat nodig is om de fokken, een onderdeel van de wieken, te kunnen vervangen. Dit dankzij de vele gulle giften en de verschillende sponsoracties. Totaal is nog 5000 euro nodig.

Ondertussen heeft molenmaker Groot Wesseldijk het nieuwe hout kunnen bestellen en kan hij deze winter een aanvang maken met de voorbereidingen voor het vervaardigen van de nieuwe fokken in zijn werkplaats in Lochem. "Een mooi resultaat, maar we zijn er nog niet! De oude fokken zijn uit veiligheids overwegingen verwijderd zodat we voorlopig nog kunnen blijven draaien maar met minder kracht. ", zo laat Dirk-Jan Abelskamp, namens de vrijwillige molenaars, weten.

De molenaars willen natuurlijk weer graag een compleet wiekenkruis. Vandaar dat zij de 'noodkreet' van de molen op de zeilen hebben geschilderd. Iedereen kan helpen want giften, hoe klein ook, blijven welkom. Doneren kan natuurlijk bij de molen maar ook via de website.


www.molenfonds.nl