Landschap in het Zuiden van Henk Hulshof. Foto: PR
Landschap in het Zuiden van Henk Hulshof. Foto: PR Foto:

Schatten van kunstenaars en liefhebbers

ZUTPHEN - Op dit moment loopt de online veiling van een aantal kleurrijke kunstwerken, waarvan de opbrengst bestemd is voor het Gastenfonds van de Vrienden van Hospice Zutphen. De veiling loopt tot 25 november. De kunstwerken zijn beschikbaar gesteld door de kunstenaars die ze gemaakt hebben of door enkele eigenaren uit privébezit. Zo is er pas nog werk van Ger Rietberg aan de veiling toegevoegd.

Niet alleen werken van plaatselijk bekende kunstenaars zoals Nelleke Wiersma, Bram Obbink, Peter Kooij, Auke Dijkstra, Jacqueline van Munster, Hans van Klaveren of Bert Strijbos zijn te koop, maar ook werk van landelijk bekende kunstenaars. Zo staan er werken van Ad van Hassel, Henk Hulshof, Elisabeth de Vaal en Saskia Bremer op de veilingsite. Meedoen aan de veiling of direct kopen kan via de website van de kunstveiling.

Hospice Zutphen
Het hospice ontstond in 1997 in Brummen en verhuisde 10 jaar geleden naar Zutphen, Thorbeckesingel 2. Een mooie en rustige plek aan het water. Ruim honderd vrijwilligers zetten zich daar in voor mensen die zorg nodig hebben onder het motto: leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven. De Vriendenstichting steunt dit werk financieel en materieel en via het Gastenfonds wordt financiële ondersteuning geboden aan mensen die een eigen bijdrage niet kunnen opbrengen. Op die manier kunnen zij toch van de zorg van het hospice gebruik maken.

Voor meer informatie, zie de websites.


kunstveilinghospicezutphen.nl

hospicezutphen.nl