Werk van Joop Plasmeijer. Foto: PR
Werk van Joop Plasmeijer. Foto: PR Foto:

Kunstwerken uit de collectie van Harry Dijkman onder de hamer

ZUTPHEN - Liefhebbers van naïeve kunst kunnen op zaterdag 25 november in atelier 't Pakhuys (Berkelkade 15a in Zutphen) goede zaken doen. Topstukken uit de collectie Harry Dijkman (180 stuks) gaan die dag tussen 14.00 en 17.00 uur voor schappelijke prijzen onder de hamer. De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel, te weten Noaberhulp Zutphen, stichting Fit Art, stichting Leergeld, de Zomeracademie Zutphen van Johannette Zomer en het Cellofestival.

Alle werken zijn van te voren te zien in 't Pakhuys. Op vrijdag 24 november van 15.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 25 november van 10.00 tot 12.00 uur. De organisatie van de veiling is in handen van de stichting Naïeve Kunst Collectie Harry Dijkman. Een deel van de collectie was eerder dit jaar tijdens het Paasweekeinde tentoongesteld in 't Pakhuys en de bezoekers reageerden enthousiast. Reden voor de stichting tot verkoop over te gaan. Daartoe extra gestimuleerd door de woorden van één van de aanwezige kunstenaars: 'Kunst hoor niet opgeslagen in een kelder, kunst hoort thuis aan de muur'.

Kunstadviseur Erik Vruggink heeft voor de kunstveiling de topstukken uit de omvangrijke collectie geselecteerd. De werken vormen een spectaculaire, bonte stoet die getuigt van een grote diversiteit. Hoewel er ook sprake is van ingetogen werk, is het gros vooral kleurrijk, speels en soms ronduit hilarisch. Het gaat niet alleen om schilderijen, ook (houten) beelden en grafiek. Plus een aantal curiositeiten, want daar was Harry dol op.

Op de kijkdagen zijn de kunstwerken voorzien van een richtprijs. Tijdens de veiling wordt daar soepel mee omgegaan omdat het bestuur zich ten doel stelt de kunst te verkopen en mensen blij te maken met hun aanwinst. Dat daarmee ook een aantal goede doelen wordt gesteund is geheel in de geest van Harry Dijkman. Tijdens de kijkdagen bestaat al de mogelijkheid een bieding te doen. Die wordt dan meegenomen op het moment van veilen.


Meer informatie via
06 - 55024994

Werk van Wim van Rompuy. Foto: PR