Robert Poortinga en Meri Khojayan werken als echtpaar intensief samen. Foto: PR
Robert Poortinga en Meri Khojayan werken als echtpaar intensief samen. Foto: PR Foto:

Uniek kennismakingsconcert met twee talentvolle inwoners van Zutphen

ZUTPHEN - Op 24 november kan Zutphen kennismaken met een talentvol en muzikaal echtpaar. In Dat Bolwerck geven Robert Poortinga en Meri Khojayan uit Zutphen om 20.00 uur een uniek kennismakingsconcert. Meri en Robert werken als echtpaar zeer intensief samen.

In 2016 was het duo uitgenodigd om de gehele cylcus van 10 sonates van Beethoven te spelen in Amerika tijdens het 'Music without Borders' Festival . In 2017 speelden ze integraal de Sonates van Brahms. Ook won het duo de Grand Prix voor het duo-spel, eerste prijs in begeleiding en eerste prijs voor viool solo tijdens de 'Musical Fireworks international competition' in Baden-Württenberg (DE).

Robert Poortinga heeft gestudeerd bij Tamara Poddubnaya, de gerenommeerde Georgische pianodocente. Aanvankelijk aan het conservatorium in Groningen, maar na het behalen van zijn propedeuse op het Long Island Conservatorium in New York. In december 2012 is Robert cum laude afgestudeerd. Daarna heeft Robert o.a. gestudeerd bij: Konstantin Bogino (Italië) en Jean Francois Bouvery (Frankrijk). Hij heeft deelgenomen aan meerdere festivals in binnen- en buitenland. Verder heeft Robert concerten gegeven in Bethel ME (Gould Academy). WMP Concert Hall, Manhattan (NY) en Merkin Hall (NY). Hij is visiting artist' aan de Gould Academy te Bethel Maine (USA).

Meri Khojayan heeft haar muzikale studie in eerste instantie gedaan in Yerevan, Armenië. Zij is met lof afgestudeerd bij Eduard Tadevosyan. Daarna heeft zij 5 jaar gestudeerd aan het conservatorium van Maastricht bij Boris Belkin. Meri heeft deelgenomen aan diverse competities en festivals in Europa, USA en Azië. Ze heeft de eerste prijs in de Khatchaturian competitie en de eerste prijs in de 'Henry Koch' internationale competitie in België gewonnen. Tijdens de vele concerten met orkest heeft Meri o.a. Valery Gergiev en Jorma Panula samengewerkt. Het Pools Filharmonisch Orkest, het Filharmonisch Orkest Zuid Nederland en het Filharmonisch Orkest van Dubai zijn orkesten waarmee ze soleerde. Recentelijk speelde ze de 'Navarra' van Pablo de Sarasate voor twee violen en orkest in de Khatchaturian concertzaal te Yerevan (Armenië).

Entree 17,50 euro. Reserveren is verstandig en kan per mail.

vincent@datbolwerck.nl