Herford, 1949. Bruno  Bruno Gröning spreekt tot de hulpzoekenden. Foto: PR
Herford, 1949. Bruno Bruno Gröning spreekt tot de hulpzoekenden. Foto: PR Foto:

Het fenomeen van de genezing

ZUTPHEN - De film 'Het fenomeen van de genezing' wordt op zaterdag 18 november vertoond in het Odensehuis, Tengnagelshoek 6 in Zutphen van 11.00 uur tot 17.00 uur in drie delen inclusief twee pauzes (catering aanwezig). Op dinsdag 14 november is er over dit thema om 19.30 uur een informatieve lezing 'Een nieuwe weg naar gezondheid van lichaam en ziel'. De lezing vindt plaats in wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. Genezing langs geestelijke weg, ook van ongeneeslijke ziekten, voor veel mensen klinkt het te mooi om waar te zijn. Dat dit toch mogelijk is, toont de indrukwekkende documentaire 'Het fenomeen van de genezing – de wereldwijde activiteiten van de Bruno Gröning-Vriendenkring'.

Bruno Gröning haalde in de jaren vijftig door buitengewone genezingen wereldwijd de krantenkoppen. Hij wees er de mensen op dat er een genezende kracht in de kosmos bestaat, die hij 'Heilstrom' noemde en hij legde de genezingzoekenden uit hoe ze door opname van deze kracht gezond konden worden. Toen hij in 1959 overleed, geloofden velen, dat daarmee alles voorbij was. In tegendeel: Door toepassing van zijn leer gebeuren nog steeds genezingen, die vanuit medisch oogpunt onverklaarbaar zijn – en niet alleen sporadisch, maar talrijk en wereldwijd.

Documentaire
De documentaire laat vele belangrijke gebeurtenissen zien. Negen jaar besteedde het team van regisseur en scriptschrijver Thomas Eich aan de productie. Het filmteam bezocht alle continenten en interviewde Bruno Gröning-vrienden uit meer dan 35 landen. In totaal zijn twintig medisch gedocumenteerde genezingen in de film te zien. Het resultaat is een boeiende documentatie vanuit persoonlijke inzet en ervaring, waarin vaak het onverklaarbare naar voren komt: een groot aantal mensen vertelt over wat zij zelf hebben ervaren – het fenomeen van de genezing.

Lezing
Tijdens de lezing in centrum Waterkracht wordt er uitleg gegeven over Bruno Gröning en zijn leer en hoe u dit voor uzelf in het dagelijks leven kunt toepassen. Medisch gecontroleerde genezingen worden voorgesteld en toegelicht. De entree is vrij, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. U kunt een plaats voor de film reserveren via website of telefoon. Mail voor opgave voor de lezing.


0575-544 544

netherlands@bruno-groening.org

www.bruno-groening-film.org