Lampionnenoptocht 2016. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen
Lampionnenoptocht 2016. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen Foto:

Sint Maarten optocht Warnsveld

WARNSVELD - Ook dit jaar is er een Sint Maarten-optocht voor alle kinderen (en ouders) uit Warnsveld en omgeving. Op zaterdag 11 november wordt er om 18.30 uur verzameld in de Martinuskerk aan het Kerkplein in Warnsveld. Daar hoor en zie je het verhaal van Sint Maarten.

Martinus (zo heet hij eigenlijk), een Romeinse officier, is er zelf. In een prachtig origineel uniform met schild, helm en speer. Wie was hij en wat deed hij? Waarom lopen we met lichtjes? Waarom mag je die dag om iets lekkers vragen? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt. Ook worden er een paar liedjes geleerd, in samenwerking met muziekkorps Excelsior.

Met de lampions wordt om 18.45 uur in optocht achter de muziek aangelopen door het dorp, met Sint Maarten en de bedelaar voorop. De route loopt langs Huize Welgelegen, door de Hofweg, Vordensebinnenweg, Bevrijdingslaan en om Den Bouw heen. Bewoners die aan deze route wonen, wordt gevraagd een lichtje buiten te zetten.

De route eindigt om ongeveer 19.00 uur in Den Bouw, daar worden de liedjes nog een keer gezongen. Alle kinderen krijgen iets lekkers mee naar huis. Zorg je zelf voor een mooie lampion? Iedereen is welkom.

Voor meer informatie, kan er contact op worden genomen met Susanne Jansen.


06-18170353.