Werk van Corrie Claassen, genaamd: Vrolijk. Foto: PR
Werk van Corrie Claassen, genaamd: Vrolijk. Foto: PR Foto:

Kunstveiling voor ondersteunen van Gastenfonds van het hospice

ZUTPHEN - Met de online kunstveiling KleurRijk Leven 4 treden de Vrienden van hospice Zutphen opnieuw voor het voetlicht om het Gastenfonds van het hospice te ondersteunen. Dat gastenfonds is in het leven geroepen om het hospice voor iedereen toegankelijk te maken, ook voor hen die niet in staat zijn de eigen bijdrage te betalen. De vorige edities van KleurRijk Leven leverden een aanzienlijke bijdrage aan dat fonds, maar na drie jaar is aanvulling weer noodzakelijk.

Kunstenaars uit Zutphen en omgeving stelden hun werk gratis beschikbaar en ruim zestig prachtige kunstwerken gaan tussen 8 en 25 november onder de digitale hamer. Op de website vindt u alle informatie. Kijken kan ook, en wel in De Biervoerder, Nieuwstad 36 in Zutphen: op 24 november van 14.00 tot 18.00 uur, op 25 november van 11.00 tot 17.00 uur en vanaf 10 november in de etalage. Het bijzondere is dat de kunstwerken ook eerder zonder veiling tegen een van tevoren vastgestelde prijs kunnen worden gekocht. Meer informatie hierover op de website.

kunstveilinghospicezutphen.nl


Vele vogelsoorten te zien tijdens tentoonstelling Zanglust

ZUTPHEN - Vogelliefhebbersvereniging Zanglust uit Zutphen zal in het weekeinde van 11 en 12 november haar jaarlijkse onderlinge vogeltentoonstelling houden in het D.W.K. gebouw aan de Leeuweriklaan 19 te Zutphen.

Er zijn ruim 250 vogels ingestuurd, en deze zullen op vrijdag 10 november door gekwalificeerde keurmeesters worden gekeurd. Het gehele jaar zijn de leden van Zanglust bezig geweest om zijn/ haar vogels in conditie te krijgen en te houden, de kweek goed te laten verlopen en dan de vogels in topconditie op de tentoonstelling te tonen. Of dit gelukt is kunt u zelf komen aanschouwen. De vogels die tentoongesteld worden zijn onder andere: diverse soorten kanaries, tropische vogels en kromsnavels. U bent van harte welkom op zaterdag 11 november tussen 11.00 uur en 18.00 uur en op zondag 12 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de tentoonstelling bestaat ook de mogelijkheid om vogels te kopen.