Succesvolle zoektocht naar
familieleden overleden sergeant

ZUTPHEN - Naar aanleiding van het artikel 'Zoektocht naar familie van de overleden sergeant Henri Dekker uit Warnsveld' vorige week in Contact Zutphen-Warnsveld, is een van de familieleden gevonden. Dat meldde luitenant-kolonel bd Jacques Brijl uit Den Haag, die eerder onze redactie voor de oproep benaderde, afgelopen dinsdag per mail.

Mevrouw Ine Leeuwenberg-Dekker, een nicht van de overleden sergeant, werd uiteindelijk in Portugal 'opgespoord'. Zij gaf aan dat haar wijlen vader Co Dekker, de broer van Henri (Hans) Dekker, het enorm gewaardeerd zou hebben en dat ze daarom graag in aanmerking komt voor het ontvangen van een erkenning in de vorm van het Mobilisatie-Oorlogskruis. Daarop zal de heer Brijl, die familieleden van 'vergeten' oorlogshelden helpt bij het (alsnog) krijgen van erkenning voor de heldendaden van een gesneuvelde dierbare, de aanvraag bij het Ministerie van Defensie indienen.

"Ik wil de redactie van Contact, en de lezers die spontaan reageerden en meehielpen bij de zoektocht, hartelijk danken voor hun hulp die ertoe geleid heeft dat mevrouw Dekker snel kon worden gevonden.", zo laat Brijl in een reactie weten.