De thematische aanpak 'Lust for Life' en een brede bezetting met orkest zorgden voor een bruisende avond. Foto: PR
De thematische aanpak 'Lust for Life' en een brede bezetting met orkest zorgden voor een bruisende avond. Foto: PR Foto:

'Ik wist niet dat een concert van een mannenkoor zo leuk kon zijn'

Lustrumconcert Warnsvelds Mannenkoor

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdagavond waren circa vierhonderd bezoekers in de Zutphense Buitensociƫteit getuige van het Lustrumconcert van het Warnsvelds Mannenkoor. Het 55-jarig bestaan werd gevierd op een manier die recht doet aan de vernieuwende koers die het koor de laatste paar jaar vaart, en die inmiddels heeft geleid tot een forse stijging van het aantal leden: van veertig naar zestig.

De thematische aanpak 'Lust for Life' en een brede bezetting met orkest (Van Wassenaer Consort), band (Combo-Concept), solist (Rutger de Vries, bekend van "Una Voce Particolare"), een fantastisch jongerenkoor (De Ulftse Nachtegalen) dat het publiek werkelijk wist te raken, een magistrale pianist (Evert-Jan de Groot) en een loepzuiver zingend, enthousiast mannenkoor onder energieke leiding van dirigent Emile Engel zorgden voor een bruisende avond. Na afloop kon het publiek nagenieten tijdens een afterparty waar de band, aangevuld met een zangeres, doorspeelde zodat er ook nog gedanst kon worden.

Veel concertbezoekers zeiden na afloop onder de indruk te zijn. "Ik wist niet dat een concert van een mannenkoor zo leuk kon zijn", was een veelgehoorde reactie. En ook de koorleden zelf hadden volop genoten van hun concert. Patrick Coly, de uit Senegal afkomstige tenor die het 'Nkosi Sikelele' begeleidde op djembe: "In mijn geboorteland kunnen we goed feestvieren, maar de Warnsvelders kunnen er ook wat van!".