Burgemeester Sebastiaan van 't Erve van de gemeente Lochem reikt de Koninklijke Onderscheiding uit aan Edwin Schipper. Foto: Daan Noordhuizen
Burgemeester Sebastiaan van 't Erve van de gemeente Lochem reikt de Koninklijke Onderscheiding uit aan Edwin Schipper. Foto: Daan Noordhuizen Foto:

Koninklijke onderscheiding voor Edwin Schipper

EPSE - Burgemeester Sebastiaan van 't Erve reikte op zaterdagavond 28 oktober een Koninklijke onderscheiding uit aan Edwin Schipper uit Epse. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond van de vrijwillige brandweer van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gebied Zutphen, gemeente Lochem. De avond vond plaats bij De Hoofdige Boer in Almen.

Na bijna 27 jaar lid te zijn geweest van de vrijwillige brandweer, heeft Edwin Schipper per 1 april 2017 afscheid genomen. In juli 1990 trad hij als aspirant-brandwacht toe tot de vrijwillige brandweer bij de toenmalige gemeente Gorssel. Daarna heeft hij verschillende functies uitgeoefend zoals brandwacht, manschap, bevelvoerder, chauffeur voertuigbediener, leerwerkplekbegeleider en instructeur. Sinds 1 oktober 2010 was hij brandmeester. Hij heeft zijn taak altijd naar volle tevredenheid uitgevoerd en was een zeer gewaardeerd brandweerlid.
Edwin Schipper vulde zijn lidmaatschap van de vrijwillige brandweer in naast zijn werk als trainer van het Instituut voor Veiligheid en Milieu. Daarmee heeft hij een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid in de gemeente Lochem en omstreken. Bij zijn collega's stond Edwin bekend als de technische man van post Gorssel: hij kon alles repareren en aan het lopen krijgen.

Bekend als de technische man van post Gorssel

Ook was Edwin erg actief op opleidingsgebied en bij het begeleiden van nieuwe brandweerlieden binnen de post. Kortom, hij was een erg gedreven en gemotiveerd lid met een groot technisch inzicht.

Zijn inspanningen voor de samenleving zijn voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om Edwin Schipper te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.