V.l.n.r. Henk Sprukkelhorst, Voorzitter Stichting WerkAtelier, Henny van der Most, Lid Raad van Advies St. WerkAtelier en ondernemer, Margriet Jongerius, directeur Het Plein, ondertekenen
opnieuw een samenwerkingsovereenkomst. Foto: PR
V.l.n.r. Henk Sprukkelhorst, Voorzitter Stichting WerkAtelier, Henny van der Most, Lid Raad van Advies St. WerkAtelier en ondernemer, Margriet Jongerius, directeur Het Plein, ondertekenen opnieuw een samenwerkingsovereenkomst. Foto: PR Foto:

Het Plein en WerkAtelier blijven samenwerken

ZUTPHEN - Stichting WerkAtelier en Het Plein sluiten voor 2018 opnieuw een samenwerkingsovereenkomst. Werkzoekenden die ondersteuning krijgen van Het Plein krijgen via Stichting WerkAtelier een werkervaringsplaats van drie tot maximaal zes maanden aangeboden en doen zo werkervaring en arbeidsvaardigheden op.

Stichting WerkAtelier Stichting WerkAtelier is een burgerinitiatief dat in samenwerking met werkgevers mensen die willen werken helpt om weer aan een betaalde baan te komen. De medewerkers ontvangen nuttige dagbesteding, kunnen een praktijkgerichte vakopleiding volgen en mogen bij diverse bedrijven op proef werken en stage lopen. Het WerkAtelier werkt vanuit het poortgebouw van de voormalige Detmerskazerne in Eefde.

Resultaat In het afgelopen jaar zijn ongeveer dertig nieuwe deelnemers aan de slag gegaan bij het WerkAtelier. Daarvan zijn er inmiddels negen deelnemers doorgestroomd naar stageplek bij een bedrijf, of een betaalde baan. Een goed voorbeeld is dat een mevrouw die zich via Het Plein aanmeldde bij Stichting WerkAtelier. Daar ontwikkelde zij zich verder in de administratieve sector. Na een periode van enkele maanden op een werkervaringsplaats, kon zij bij een bedrijf in Zutphen betaald aan de slag. .

Aan het werk in het werkatelier. Foto: PR