Excursie Bomenstichting Zutphen

ZUTPHEN - Op zaterdag 28 oktober organiseert Bomenstichting Zutphen e.o. een bomenexcursie naar de oude begraafplaats aan de Diepenveenseweg en naar het Rijsterborgherpark in Deventer, samen met Paulien Kylstra van de Deventer Bomenstichting. Er wordt om 14.00 uur verzameld bij de achteringang van het station aan de Diepenveenseweg in Deventer.

De excursieleiders zijn: Rob Weimer, Jeroen Philippona (BSZ / telefoon: 06-37226705) en Paulien Kylstra. De excursie voert naar twee belangwekkende objecten die tegen de oude binnenstad van Deventer liggen. Vanaf het station wandelt men eerst naar de oude begraafplaats aan de Diepenveenseweg. De eeuwenoude begraafplaats vormt een pareltje in het hart van de stad, rijk aan oude bomen, waarin men de natuur haar gang heeft laten gaan.

Dendrologisch interessante plekken

Geen bewuste aanleg, minimaal maar gericht onderhoud en de ogenschijnlijke willekeur van de natuur laten zich hier beleven. Na een kort bezoek wordt via de Hoge Hondtstraat en een spoortunnel naar het Rijsterborgherpark gelopen, een oud en dendrologisch interessant park. De excursieleiders tonen het door Leonard Springer fraai aangelegde park, met veel boomsoorten en variƫteiten. Verschillende eikensoorten, een van de oudste amberbomen in Nederland, diverse soorten esdoorns, de ademwortels van de moerascipres en nog veel meer hoogst bijzondere bomen.

Na afloop van de excursie, rond 16.00 uur wordt er (op eigen kosten) een drankje genuttigd in horecagelegenheid 'Het Vogeleiland' aan de stationszijde van het park. Van de niet-donateurs wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.