Fragment uit film '24 Wochen' van Anne Zohra Berrached. Foto: PR
Fragment uit film '24 Wochen' van Anne Zohra Berrached. Foto: PR Foto:

Vrouw in Beeld in Luxor met 24 Wochen

Een film van Anne Zohra Berrached die je op eigen wijze zal raken

ZUTPHEN - Op 6 november om 20.00 uur draait in het kader van Vrouw in Beeld in Luxor Zutphen '24 Wochen' van Anne Zohra Berrached. In deze film gaat het stand-up-comedian Astrid voor de wind. Ze heeft succes, woont samen met haar manager Markus en dochter Nele én ze is zwanger. Dan hoort ze bij een controle dat het ongeboren kind 98% kans op een Downsyndroom heeft. Als bij 24 weken zwangerschap ook nog blijkt dat het kind een ernstige hartafwijking heeft, beseft ze dat alleen zíj kan beslissen of ze een late abortus wil of niet.

Dit maakt 24 Wochen een film waar je op allerlei manieren naar kan kijken en die ieder op een eigen wijze zal raken. Wat brengt de mogelijkheid tot zulke levensgrote keuzes met zich mee? Na de film is er gelegenheid om hierover met elkaar te delen. Te luisteren naar al die verschillende invalshoeken en belevingen. Het gesprek wordt geleid door Christine Derksen van de Geboortenis en Marion van Arragon, ervaringsdeskundige.

Vrouw in Beeld draait elke eerste maandag van de maand een film in het Luxor Theater in Zutphen. Zij biedt een gevarieerd programma waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Samen met Zussen rond Zutphen, De Geboortenis en het Luxor Theater is dit een initiatief voor en door vrouwen.

Reserveren kan via de website.

luxorzutphen.nl