Vrijwilligers kijken samen met de bezoeker wat er gerepareerd kan worden. Foto: PR Foto:

Beschadigde spullen krijgen nieuw leven in Repair Café

ZUTPHEN - Zaterdag 28 oktober wordt de Stadswerkplaats Zutphen weer wat omgebouwd om ruimte te geven aan het Repair Café. Staat er thuis nog een haperende laptop of CD speler, een kapotte schemerlamp of wekker, vastgeroest gereedschap of een beschadigd erfstuk uit de boedel van oma en opa? Tussen 13.00 en 16.00 uur kan er een beroep worden gedaan op de deskundigheid van het team vrijwilligers.

Samen met de bezoeker kijken ze of er gerepareerd kan worden, in sommige gevallen is een advies voldoende. Ook reparatie van textiel is mogelijk. Onder het motto: 'weggooien mooi niet' kan de levensduur van voorwerpen, apparaten en kledingstukken in veel gevallen worden verlengd. Gastheer en gastvrouw zorgen voor de ontvangst met koffie en thee. De sfeer is goed en alles tegen een vrije gift waarvan de hoogte door de bezoeker wordt bepaald. Het adres is Stadswerkplaats De Waarden 309 (voormalige voetbalkantine Helbergen). Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina 'RepairCafeZutphen' of de websites.

FC Zutphen gaat met 4-0 ten onder tegen DETO in Vriezenveen

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag op sportpark 't Midden in Vriezenveen opnieuw een flinke nederlaag geleden. Het werd 4-0 voor de thuisploeg die zich daarmee stevig in de top van het klassement nestelde.

Naast de vele geblesseerden waren liefst vier basisspelers vanwege ziekte afwezig, namelijk Jelle Macare, Moussa Nahinama, Joshua Palm, en Wael Anoya.
Ook assistent trainer Ruben klaver was geveld door de griep. Trainer Taco Lourens moest daardoor een beroep doen op jeugdspeler Rick Vlutters, die daarmee debuteerde in de hoofdmacht. Dat FC Zutphen kwalitatief goede spelers in de jeugd heeft zitten, toonde Vlutters volop aan. Hij was sterk aan de bal, schuwde het duel niet, en was sterk in de combinatie.

Door de vele wisselingen en het goede optreden van DETO, waren de Zutphenaren deze middag echter kansloos. FC Zutphen wist tot de 38ste minuut stand te houden. De goed spelende Kevin Peppels, die al vroeg in de wedstrijd de geblesseerd geraakte Kevin Aman verving, had pech dat zijn goed uitgevoerde lob over doelman Marijn Sangers op de paal belandde. Daarnaast was er een goede kans voor Maarten Booyink, die net naast schoot. Een paar keer trad doelman Marijn Sangers prima op, maar met enig geluk had FC Zutphen met de nul achterin de rust kunnen halen. Daar kwam nog bij dat de aanvallen van de Zutphenaren niet ongevaarlijk waren, door de opnieuw sterk spelende Aldo Joaquim, en het goede spel van Rick Vlutters.
In de 38e minuut kreeg FC Zutphen ongelukkig een strafschop tegen. Hidde Ruessink greep zijn directe tegenstander licht bij het shirt, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Gils uit Winschoten was dit niet ontgaan en floot terecht voor penalty. Frank Smit benutte deze mogelijkheid foutloos: 1-0.

Op slag van rust in de 44ste minuut lag de 2-0 achter doelman Sangers. Slecht wegwerken van de Zutphense achterhoede bracht Qays Shayesteh in stelling, die van dichtbij de 2-0 binnen schoot. De goed spelende Sebastian van Laar had pech, dat zijn prima schot vanaf de middenlijn net over het doel belandde.

In de tweede helft probeerde FC Zutphen nog het tij te keren, maar de ploeg was te onmachtig om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant schoot Frank Smit net na de rust op de lat, en verrichtte Marijn Sangers een prachtige redding. Aldo Joaquim had daarna pech dat zijn kopbal net naast het doel belandde na een goed opgezette aanval. In de 62ste minuut werd Floris Egberts ingebracht voor Rick Vlutters, maar in de 69ste minuut was de wedstrijd definitief gespeeld.
Een steekbal op de rappe invaller Tom Smoes bracht hem alleen voor doelman Sangers. Hij faalde niet en bracht zo de 3-0 op het scorebord.
Daarna werd in de 72ste minuut de hard werkende Mehmed Arslan nog gewisseld voor Matthijs van der Meulen, maar veel verandering bracht dat niet in de wedstrijd. Opnieuw een invaller, Rene Nijhof, strooide in de 86ste minuut nog wat extra zout in de wonden bij FC Zutphen door via een goede solo de 4-0 binnen te schieten.

Opstelling FC Zutphen
Marijn Sangers, Nils Vos, Sebastian van Laar, Hidde Ruessink, Radjindher Banwari, Daniel Opoku, Muhammed Kaya, Rick Vlutters ( 62. Floris Egberts), Mehmed Arslan ( 72. Matthijs van der Meulen), Aldo Joaquim, Tarkan Polat.

Be Quick weet geen zege te behalen tegen Orderbos

ZUTPHEN - Afgelopen zondag had Be Quick een mooie mogelijkheid om aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen. Daartoe was een zege op rode lantaarndrager Orderbos noodzakelijk. Maar die vlieger ging niet op.

In een rommelig begin was er vooral strijd van beide partijen, maar de intentie om aanvallend te spelen lag vooral aan Be Quick-zijde. In de dertiende minuut kwam Mehmet Uludag een teenlengte tekort om een voorzet van Sinan Albayrak om te zetten in een treffer en zo waren er meer redelijk vloeiende aanvallen die gevaarlijk waren. In de 21ste minuut leek Be Quick op voorsprong te komen toen Uludag ongehinderd alleen op de Orderbos-keeper van Zeist afging, maar deze redde met een snelle reflex. Orderbos kwam nu beter in het spel en profiteerde van het inzakken van de gasten.

Langere periode gaf Be Quick nog nauwelijks druk op de Apeldoornse defensie en daardoor kreeg de tegenstander ruimte en tijd om aanvallende acties te bedenken en uit te voeren. Deze aanpak leidde evenwel tot counters van Be Quick, die doorgaans in schoonheid strandden door slordige eindpassing.
In de 37ste minuut kon een Orderbos-aanvaller vrijstaand zo de bal inkoppen, maar hij verzuimde dat. Kort voor de rust brak Albayrak nog een keer door, maar zijn schot ging over en bleef het 0-0.

Zeven minuten na de hervatting kwam de thuisploeg op een kolderieke manier aan een voorsprong. Na een chaotische scrimmage sukkelde bal ineens achter doelman Maarten Scholten over de lijn, 1-0. Dit was het sein voor Be Quick om nadrukkelijk de aanval te zoeken, maar vier minuten later viel na een snelle omschakeling al de 2-0. En nog eens drie minuten daarna stond de drie al op het scorebord.

In de 66ste minuut moest Jordy Tempelman er geblesseerd af en kwam Jillert van Berkel hem vervangen. Het sierde Be Quick dat de handdoek niet werd gegooid en er kwamen inderdaad nog best aardige mogelijkheden, maar de doeltreffendheid was ver te zoeken. In de 68ste minuut verving Ananda Pronk Uludag. Kort daarna incasseerde Thijs Hurenkamp zijn tweede gele kaart van scheidsrechter van Diepen en kon hij inrukken. Het niveau van de wedstrijd werd er inmiddels niet beter op. Orderbos hoefde niet meer zo nodig, maar wist desondanks in de 81ste minuut nog een keer te scoren, 4-0.

Aanvoerder Mark Becks lag toen al een tijdje verbaal overhoop met van Diepen en aangezien daar geen eind aan kwam kreeg Becks geel. Die waarschuwing was blijkbaar nog niet voldoende, want er kwam een tweede gele prent achteraan. En zo kon Be Quick verder met negen man.

Scheidsrechter: De heer H.G. van Diepen (Wezep). Be Quick: Scholten, Wijnmaalen, Turksema, Veldscholten, Albayrak, Becks, Hurenkamp, tempelman (66. van Berkel), Uludag (68. Pronk), Noppen, Baig (83. Lesman).