Werk van Hannie Ramaer. Foto: PR
Werk van Hannie Ramaer. Foto: PR Foto:

Wilde beelden en ruwe koppen

WARNSVELD - De impulsieve verbeeldingen van Hannie Ramaer en de verstillende sculpturen van Hannet De Jong komen samen in een kleurrijke tentoonstelling bij Galerie JansenKooy in Warnsveld. De tentoonstelling is te bezoeken van 29 oktober tot en met 2 december 2017 van donderdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Hannie Ramaer (1941, Bilthoven) studeerde van 1960 tot 1962 aan de Rietveldacademie en vervolgde tussen 1963 en 1967 haar opleiding aan de Kunstacademie in Arnhem en deed daar eindexamen Vrij Tekenen en Grafiek. Haar tekeningen en etsen worden gekenmerkt door een vloeiend en impulsief handschrift waarmee ze voorstellingen creƫert. In 1996 ontving zij voor haar grafische werk de Gelderland Grafiekprijs.
Hannet de Jong (1955) werd geboren in Dokkum als kleindochter van de meubelmaker en botenbouwer Oebele de Jong Kzn. Als jong meisje keek ze naar het bewerken van hout. Later studeerde ze aan de Rietveldacademie in Amsterdam en schilderde tien jaar in olieverf. De afgelopen periode keerde 'het hout' terug in haar leven en werkt De Jong aan een reeks ruwhouten sculpturen.