Medewerkers van Kasper Vrielink Dakwerk komen graag langs voor een dakinspectie. Foto: PR
Medewerkers van Kasper Vrielink Dakwerk komen graag langs voor een dakinspectie. Foto: PR Foto:

'Een goede dakinspectie kan veel ellende voorkomen'

VORDEN – Periodiek onderhoud en dakinspectie is altijd van belang, maar zeker met de winter in aantocht. De extreme weersomstandigheden vergroten de kans op lekkage en andere dakproblemen. Om onnodige schade en de met zich meebrengende kosten te voorkomen, voeren de specialisten van Kasper Vrielink Dakwerk graag een dakinspectie uit.

Door Bernadet te Velthuis

Ieder dak in Nederland dient een noodafvoer voor hemelwater te hebben. Deze noodoverstorten en spuwers zorgen, zeker in het geval van een wolkbreuk of het smelten van een pak sneeuw op het dak, dat het overtollige water wordt afgevoerd. Gebeurt dit niet, bijvoorbeeld wanneer de afvoeren verstopt zitten, dan kan dit fikse problemen veroorzaken. Kasper Vrielink: "Niet alleen kan dit lekkage opleveren, ik ken ook situaties waarbij het dak het zelfs begaf onder het gewicht van het overtollige water. Kortom, een goede dakinspectie kan veel ellende voorkomen."
Voor een dakinspectie of vrijblijvend advies kan men altijd contact opnemen met Kasper Vrielink Dakwerk. Daarnaast biedt het dakdekkerbedrijf onderhoudscontracten aan en zijn er diverse mogelijkheden voor een meerjarenplan voor dakonderhoud.

VCA gecertificeerd
Sinds een aantal maanden is Kasper Vrielink Dakwerk VCA gecertificeerd, wat betekent dat het bedrijf voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Vrielink: "Steeds meer opdrachtgevers stellen het hebben van een VCA certificering als voorwaarde om de opdracht uit te mogen voeren. We zijn daarom aan de slag gegaan met een actieplan om hieraan te voldoen en na de uitgevoerde controles ontvingen wij het VCA certificaat".

Kasper Vrielink Dakwerk
Eigenaar Kasper Vrielink, al ruim 30 jaar ervaren dakdekker, startte bijna 9 jaar geleden zijn eigen bedrijf dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een onderneming met een team van achttien personeelsleden. Of het nu gaat om dakinspecties en gedegen advies bij dakrenovaties of het volledig renoveren, repareren of bedekken van daken; het ervaren team van Kasper Vrielink Dakwerk draait er de hand niet voor om. Ook voor het aanbrengen van lood, zink of koper en het vervangen van dakschotten en boeidelen is men bij het bedrijf, dat zowel de particuliere als de zakelijke markt bedient, aan het juiste adres. "Ondanks dat we regelmatig grote projecten aanpakken, zijn we er ook nog steeds voor de particulieren. Dat vergeet men weleens, maar het zijn juist zij waardoor wij groot zijn geworden!", zo wil Vrielink nog graag benadrukken.

Begin 2016 breidde het bedrijf bovendien uit met een afdeling kunststof daksystemen. Vrielink: "Na het faillissement van Kooy in Enschede besloten wij deze afdeling over te nemen. Niet alleen een nieuwe activiteit voor ons bedrijf, ook groeiden we met acht man". Het pand aan de Ambachtsweg 11 in Vorden werd met de komst van deze nieuwe activiteit te klein en ook thuis kantoor houden was niet langer praktisch. In januari 2016 besloot Kasper Vrielink daarom te verhuizen naar de Netwerkweg 10 in Vorden. Een van de grote voordelen van kunststof daksystemen is het zogenaamde 'cool roof' (koeldak) principe: lichtgekleurde of witte daken die de zonnestralen maximaal reflecteren. "Naast een positieve invloed op het binnenklimaat zorgt een koeldak tevens voor een hogere rendement van de daarop geplaatste zonnepanelen. ", legt projectmanager bij Kasper Vrielink Dakwerk, Michel ter Heijne uit: "De veronderstelling dat een zwart dak juist geschikt zou zijn voor de plaatsing zonnepanelen is onjuist. Hoe zwarter het dak, hoe warmer de panelen worden. Dit heeft invloed op de werking ervan en zorgt niet voor een hoger, maar juist lager rendement".