Xandra Storm. Foto: PR
Xandra Storm. Foto: PR Foto:

Muzikaal interactief 'Café Chantant'

ZUTPHEN - Alliance Française Zutphen opent op donderdagavond 26 oktober om 20.00 uur het culturele seizoen met een muzikaal interactief 'Café Chantant' met het Orgue de Barbarie van Xandra Storm in het Genietcafé, Oude Bornhof 57 te Zutphen.

Deze avond kunnen de bezoekers volop genieten van een gevarieerd Frans repertoire, begeleid op een nostalgisch klein handdraaiorgel en er kunnen verzoeknummers ingediend worden. Met haar unieke en nostalgische handdraaiorgel brengt Xandra Storm Franse chansons, anekdotes en verhalen tot leven. Ook zal zij u alles vertellen over L'Orgue de Barbarie, de naam voor een Frans draaiorgel, en laat met chansons van onder andere Edith Piaf, Michel Fugain, Adamo, Georges Moustaki, Charles Aznavour, Dalida, Zaz en zelfs Stromae horen. Tevens wordt er een appeltaartwedstrijd georganiseerd, dus neem uw zelfgebakken appeltaart mee deze avond.


Nacht van de Nacht op de Gorsselse Heide

GORSSEL -Hou je van de natuur en avontuur? Maak dan de schoonheid van de nacht mee op de Gorsselse Heide. Op zaterdagavond 28 oktober om 19.00 uur zijn kinderen van 6 tot 12 jaar met hun (groot-)ouders welkom op deze avontuurlijke struintocht. Onderweg ontmoeten ze een verhalenverteller, nachtelijke vlinders, een nachtdieren-expert en de kinderen ontdekken hoe ze zelf vuur kunnen maken. Start is op de hoek Reeverdijk/ Elzerdijk in Eefde. Tip: trek warme kleding en laarzen aan, het kan modderig zijn (deze tocht is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn). De zaklantaarn kun je thuislaten. De begeleiding zorgt voor gepaste verlichting, stormlampen zijn welkom! Honden kunnen helaas niet mee. Kosten 2 euro. Informatie via telefoon, aanmelden via aanmeldformulier website.

06 125 29 769

www.dekleinekaardebol.nl/Nacht


Dames aan zet in de IJsselsalon

ZUTPHEN - Zondag 29 oktober om 15.00 uur gaat Jos van Hest in gesprek met de bekende dichters in de IJsselsalon, IJsselkade 21 in Zutphen. Aly Freije en Elly de Waard onder de titel 'Dames aan zet' Beide dichters zullen ook uit eigen werk voorlezen.

Aly Freije (1944) schrijft gedichten in het Nederlands en in het Gronings, de taal van haar jeugd. In 2008 kreeg ze de Freudenthal-prijs voor Nedersaksische literatuur. In 2009 verscheen haar Groningse debuutbundel Wondpoeier, in 2016 haar Nederlandse debuutbundel Door het vanggat.

Elly de Waard (1940) schreef in een vorig leven vijftien jaar lang over popmuziek. Ze debuteerde als dichter in 1978 met de bundel Afstand. Er volgden een vijftiental bundels, de laatste in 2016: In de tijd die. In 2008 verscheen de bloemlezing De Zon is Vrouwelijk, een ruime keuze uit haar werk tot dan toe.


Thema-avond ADHD/ADD

ZUTPHEN - Ixta Noa houdt dinsdag 31 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur een thema-avond over ADHD/ADD in Praktijkhuis Ixta Noa, Stationsstraat 1 in Zutphen.

Sevket Hepark, psychiater van het UMC Radboud en ervaringsdeskundige ADD geeft deze avond een presentatie over dit onderwerp. Daarnaast deelt ervaringsdeskundige Jordan zijn verhaal over ADHD. Deze avond biedt diepgaande informatie over wat ADHD/ADD nu precies is.

Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.