Foto: Ronald Liefhebber
Foto: Ronald Liefhebber Foto:

Trap in parcours biedt veldrenners meer uitdaging

ZUTPHEN - Op zaterdag 7 oktober om 12.00 uur start de Ten Tusscher GOW veldritcompetitie op het Veldcross parkoers bij Wielersportvereniging ETP Zutphen, Laan naar Eme 95. Wielersportvereniging ETP Zutphen heeft de eer om op deze zaterdagmiddag de openingswedstrijd voor het veldrijden (cyclocross fiets) van het GOW-Seizoen te verzorgen. Net als andere voorgaande jaren verwacht de organisatie van de GOW 2017/2018 weer een groot aantal deelnemers.

Wielersportvereniging ETP Zutphen is samen met een groep enthousiaste vrijwilligers is zij afgelopen weken druk in de weer geweest om het crossparcours gereed te maken voor de grote openingswedstrijd. Zo is er onder andere drainage aangebracht om het parcours bij eventuele regen goed begaanbaar te houden en zijn er ruimere paden voor de renners om beter te kunnen inhalen. Daarnaast is het terrein beter bereikbaar gemaakt voor publiek door de aangebrachte grindpaden. Tevens maakt een trap onderdeel uit van het parkoers zodat de veldrenners nog meer worden uitgedaagd. De jongste jeugdgroepen gaan van start op een speciaal voor hen uitgezette jeugdomloop. Het parkoers wordt daarna aangepast, zodat er nog meer technische en snelle stukken aan de veldrit worden toegevoegd.

Publiek is van harte welkom om deze veldrijders aan te moedigen. Voor meer informatie en het volledige programma, zie de website.


etp-zutphen.nl/evenementen/gow-zutphen

gow.nu