Jochem Kamphuis komt naar de SZO. Foto: PR
Jochem Kamphuis komt naar de SZO. Foto: PR Foto:

Betaald voetbalscheidsrechter Jochem Kamphuis op bezoek bij SZO

ZUTPHEN - Jaarlijks organiseren diverse sportbonden in oktober de Week van de Scheidsrechter om aandacht te vragen voor de arbitrage. Op dinsdag 10 oktober komt daarom betaald voetbalscheidsrechter Jochem Kamphuis naar de Zutphense scheidsrechtersvereniging SZO.

Kamphuis liep als 16-jarige voetballer een zware blessure op. Toen het zowel fysiek als mentaal moeilijk bleek op het oude niveau terug te komen, koos hij voor het alternatief en begon als scheidsrechter. Hij startte bij de junioren en promoveerde enkele malen tussentijds om uiteindelijk de groep Senior Scheidsrechters Nationaal te bereiken. Inmiddels is Kamphuis toe aan promotie naar de hoogste scheidsrechtersgroep en hoopt hij binnen afzienbare tijd Europese wedstrijden te mogen fluiten. De Groninger is een sprekend voorbeeld hoeveel je binnen relatief korte tijd als jonge scheidsrechter kunt bereiken. De SZO is dan ook blij met zijn komst. Deze vereniging timmert de laatste tijd namelijk aan de weg in een poging om juist jeugdige voetballiefhebbers te bereiken.

Voorafgaand aan de ontmoeting met Jochem Kamphuis kunnen alle (club)scheidsrechters en assistenten van de voetbalverenigingen in de regio hun conditie testen bij de verkorte versie van de originele FIFA-test. Deze training start om 19.30 uur en vindt plaats op het sportveld van de SZO aan de Damlaan in Eefde en Jochem zal zelf ook meelopen. Na het douchen vertelt Kamphuis over zijn succesvolle carrière en zal hij wedstrijdbeelden interactief met de bezoekers bespreken.

Aanmelden wordt via secretaris@szo-zutphen.nl op prijs gesteld.