Burgemeester Annemieke Vermeulen en Wencke Peppelman van de brandweer reiken het eerste geboortekoffertje uit aan de familie Hermsen. Foto: Willem Feith
Burgemeester Annemieke Vermeulen en Wencke Peppelman van de brandweer reiken het eerste geboortekoffertje uit aan de familie Hermsen. Foto: Willem Feith Foto:

Eerste geboortekoffertje brandpreventie uitgereikt

ZUTPHEN -Tijdens de brandpreventieweken is er dit jaar speciaal aandacht voor aanstaande en jonge ouders.. Alle ouders die in oktober aangifte doen van hun kind, krijgen bij die aangifte een geboortekoffertje. Burgemeester Annemieke Vermeulen en Wencke Peppelman van de brandweer hebben het eerste geboortekoffertje uitgereikt aan de familie Hermsen, waar op 1 oktober baby Vera werd geboren. In deze tas zit naast voorlichtingsmateriaal, een rookmelder en een brandweerslabbetje.

Thema van dit jaar is 'Hé, doe de deur dicht'. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook – de grootste bedreiging bij brand – beperkt wordt. Je hebt hierdoor meer kans en tijd om veilig te vluchten.

Verder zijn rookmelders van levensbelang, want als je slaapt ruik je niks en wordt je dus niet wakker van rook. Hang overal rookmelders waar brand kan ontstaan en in de ruimtes waarin je ligt te slapen. Test je rookmelders regelmatig en vervang de batterij op tijd.

Meer informatie, zie de website.


verkleindekansopbrand.nl