Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van brouwgilde De Roode Toren, gastheer van de prijsuitreiking bokbierwedstrijd. Foto: PR
Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van brouwgilde De Roode Toren, gastheer van de prijsuitreiking bokbierwedstrijd. Foto: PR Foto:

Veel live muziek, oude ambachten en het Bokbier Open Nederlands Kampioenschap 2017

ZUTPHEN - Op zondag 8 oktober is het weer Nationale Bokbierdag. In de binnenstad van Zutphen presenteert de horeca enkele tientallen soorten bokbier, zowel van grote bekende brouwerijen als ambachtelijke gebrouwen bieren uit de regio. In verband met het niet doorgaan van de grote nostalgische optocht is het aanvangstijdstip van de bokbiermarkt vervroegd naar 13.30 uur. Rond die tijd beginnen ook de diverse muzikale live-optredens. Verder vindt om 12.00 uur de prijsuitreiking van de Bokbierwedstrijd plaats, dit jaar voor het eerst in de Burgerzaal.

De Nationale Bokbierdag wordt dit jaar voor de 21ste keer gehouden. Het evenement dat begon op lokale schaal is inmiddels een festijn met landelijke bekendheid, waar jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers op af komen. Daarmee is de Nationale Bokbierdag het grootste eendaagse bierfestijn van ons land.
Door de reconstructie van de IJsselkade, heeft de organisatie besloten de nostalgische optocht een jaartje over te slaan. In plaats van de historische voertuigen is er nu extra veel muziek, zijn er oude ambachten en wordt er een demonstratie bier brouwen gegeven. Ondanks het niet doorgaan van de optocht rijdt er toch een aantal historische bierwagens met paarden door de stad.
Op het 's Gravenhof, bij de Walburgkerk, is het Radio NL-muziekspektakel. Vanaf 13.00 uur komen er tal van bekende en minder bekende artiesten van eigen bodem naar Zutphen voor een optreden. Op diverse podia in de binnenstad zijn live optredens. Van rock 'n roll tot coverbands, die de jaren 70 en 80 laten herleven. Voor de beats komt DJ Roy naar Zutphen.

Op zondag 8 oktober gaan de tapkranen om 13.00 uur open. Burgemeester Vermeulen zorgt om 13.30 uur voor de officiƫle opening van de Nationale Bokbierdag. Vanaf 13.30 uur beginnen de muzikale optredens. Het festijn duurt tot 19.00 uur en de toegang is gratis.

Prijsuitreiking Bokbierwedstrijd
Brouwgilde De Roode Toren uit Zutphen is net als vorig jaar weer gastheer tijdens de prijsuitreiking van het Bokbier Open Nederlands Kampioenschap 2017 voor amateurbrouwers. De uitreiking begint om 12.00 uur en vindt plaats in de Burgerzaal aan de Lange Hofstraat 4.

Hobbybrouwers uit heel Nederland leverden hun bokbieren in, welke afgelopen zaterdag gekeurd zijn door de keurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde (BKG). Zo doen bieren als lichte dubbelbok, meibock en weizenbok (klasse C) mee, bokbier, dubbelbock en weizendoppelbok (klasse D) en in de Vrije klasse (V) konden andere variaties op bokbieren ingeschreven worden. "We hopen wederom op een mooie opkomst", aldus Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van brouwgilde De Roode Toren.


www.bokbierdag.nl