Frits de Lange. Foto: PR
Frits de Lange. Foto: PR Foto:

Hoogleraar Frits de Lange over zijn boek 'Heilige Onrust'

WARNSVELD - Op 24 oktober om 20.00 uur komt de bekende Groningse theoloog Frits de Lange naar Warnsveld. In de Martinuskerk zal hij spreken over zijn nieuwste boek Heilige onrust. Een pelgrimage naar het hart van religie.

In dit boek, dit voorjaar verschenen, onderzoekt hij de moderne religiositeit aan de hand van het beeld van de pelgrimage. Een actueel en aansprekend beeld. Want veel mensen ondernemen een dergelijke tocht, wandelend of fietsend, op weg naar het einddoel. Met als meest bekende voorbeeld de Camino naar Santiago de Compostella.

Professor de Lange neemt de lezer in dit persoonlijke boek mee in zijn eigen wandel- en zoektocht langs belangrijke theologische kruispunten. Uiteindelijk komt hij in het laatste hoofdstuk bij het credo: 'Geloof in het leven'.

De verschijning van het boek heeft veel aandacht getrokken en direct geleid tot een debat in de pers over zijn 'afscheid' van de hemel.

De werkgroep BG&O (Bezinning, gesprek en ontmoeting) van de Protestantse Kerk Warnsveld-Leesten organiseert deze avond in samenwerking met Boek en Buro.

Meer informatie over deze avond kunt u per mail verkrijgen bij Sam Terpstra.


terpdiep@xs4all.nl