De cheque is door vertegenwoordigers van Quota overhandigd aan de vrijwilligers van museum Boer Kip. Foto: PR
De cheque is door vertegenwoordigers van Quota overhandigd aan de vrijwilligers van museum Boer Kip. Foto: PR Foto:

Quota Int Zutphen schenkt museum Boer Kip 1000 euro

ZUTPHEN - Groot was de verrassing voor de vrijwilligers van museum Boer Kip toen de service-organisatie QUOTA uit Zutphen hen benaderde om ze een gift aan te bieden van 1000 euro.

Museum boer Kip wordt beheerd door vrijwilligers, bijna allemaal uit de Hoven. Het museum krijgt geen enkele subsidie en heeft al meer dan tien jaar kans gezien het museum in de weekenden (zomer) en doordeweeks voor reserveringen open te stellen.

De gift van Quota is zeer welkom en wordt voor verschillende projecten gebruikt. Tijdens het bezoek aan het museum wordt er een film vertoond over het leven van Boer Herman Kip. De apparatuur die nodig is voor deze vertoning was hard aan vervanging toe en dat kan nu gebeuren.

Verder zal er voor de kinderen die het museum bezoeken verf- en kleurmateriaal worden aangeschaft en kleine houten klompjes om te beschilderen. Ten slotte zullen kinderen van het AZC in de herfstvakantie de mogelijkheid krijgen het museum te bezoeken en, onder leiding van deskundigen, zelf ook kleur- en schilderwerk kunnen uitvoeren.