FC Zutphen gaat op bezoek bij Hierden

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat in de tweede competitiewedstrijd op bezoek bij Hierden. De Hierdenaren debuteren dit seizoen in de 1e klasse, omdat ze vorig seizoen zijn gepromoveerd. Er waren enkele verrassende uitslagen in de 1e klasse D. Vroomshoopse boys klopte het sterke WHC met 3-2 en KHC won de derby in Kampen met 1-0 van Go Ahead. FC Zutphen zal minimaal een punt moeten pakken in Hierden. FC Zutphen zal ook zaterdag een aantal spelers missen, door blessures. En daar is de rode kaart van doelman Marijn Sangers nog eens bij gekomen, door zijn actie tegen Ferdie ter Avest van SVZW. Hij wordt vervangen door Thomas v/d Bosch. Gezien de aanwezige kwaliteiten in het elftal, zal het met een flinke portie inzet en overtuiging tegen Hierden tot een goed resultaat moeten kunnen komen, maar hiervoor wordt wel een felle strijd verwacht.

Het tweede elftal van FC Zutphen begon goed aan de competitie door met 3-1 te winnen van Oranje Nassau. Aanstaande zaterdag gaat men op bezoek bij DETO in Vriezenveen.


Vier teams Hanze Stars aan kop

ZUTPHEN - Dit weekend speelden zes Zutphense teams op de basketbalvelden.

Het eerste herenteam speelde in Duiven tegen Pigeons. Het verschil in techniek en ervaring van de Zutphense heren gaf de positieve doorslag: 45 – 54 voor Hanze Stars.

De U18 (onder 18 jaar) speelde op vrijdagavond tegen Peatminers in Vriezeveen. Dankzij een felle verdediging kon het team van Leo Klijnsma ontspannen de wedstrijd uitspelen: 40-78 winst.
De U14-3 speelde thuis een kraker tegen Basketiers uit Zevenaar. In de verlenging trok Hanze Stars de winst naar zich toe: 38-35. Ook U14-2 speelde een knappe wedstrijd tegen Jugglers in Enschede. Ze wisten een achterstand van 13 punten om te buigen naar een winst van 5 punten.

Helaas kon het landelijk in de hoogste klasse spelende U12 het niet bolwerken in en tegen Amstelveen: 88-39. Ook U16 moest verlies incasseren. Met drie spelers die nog niet eerder een competitiewedstrijd gespeeld hadden, was Landstede Zwolle een te sterke tegenstander: 43-94.

Volgende week spelen de Hanze Stars teams een thuiswedstrijd. De U12 opent om 11.30 uur tegen Leiden. De U18 volgt om 13.30 tegen Wildcats Nijmegen. Vervolgens komt U14-2 tegen Arnhem Eagles en tot slot om 17.00 uur heren 1 tegen Dedein uit Didam in sporthal de Mene, Markolle 1 in Zutphen