Organisatoren Berry Vink en Hans Boersbroek, Stichting Popcollectief Zutphen. Foto: PR
Organisatoren Berry Vink en Hans Boersbroek, Stichting Popcollectief Zutphen. Foto: PR Foto:

Nationale Popronde doet Zutphen aan

ZUTPHEN - Het nationale Popronde circus reist weer door het land. Van Amsterdam tot aan Maastricht. De lokale Popronde organisatie is er trots op dat Zutphen voor het derde jaar op rij meedoet als 1 van de 35 uitverkoren steden op zondag 22 oktober.

Jaarlijks worden de beste aanstormend Nederlandse talent bands geselecteerd door een strenge vak jury, waaronder radio 3FM, de nationale muziekmagazines zoals Oor en andere vaklieden uit de popindustrie, zoals de grote festival boekers en programmeurs.

Deelname aan de Popronde betekent ieder jaar weer voor vele bands de kans om door te breken, maar daarvoor moeten ze wel zoveel mogelijk lokale (kroeg) optredens en bekendheid zien te scoren in de deelnemende steden. In Zutphen zullen vijfentwintig bands van zich zullen laten horen.

De gehele selectie Zutphen kun je online vinden en beluisteren. Ook is er een speciale Popronde app voor je smartphone te downloaden, waarop je je eigen programma kunt samenstellen en via Spotify de deelnemende bands kunt luisteren. Uiteraard liggen de programmaboekjes en het magazine binnenkort op alle locaties. Ook op de dag zelf staat de Popronde caravan weer paraat op de Zaadmarkt, waar je het programma, merchandise en andere dingen kunt scoren.

Aanvang van het evenement is om 14.00 uur en het feest gaat door tot in de late uurtjes.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Popronde Zutphen en op de website.


popronde.nl/steden/zutphen