Musica Vocale uit Eefde heeft plaats voor nieuwe leden

EEFDE - Het gemengd koor Musica Vocale uit Eefde heeft in het nieuwe seizoen plaats voor enthousiaste zangers. Het koor heeft al meer dan vijftig leden, toch is er ruimte in alle stemgroepen.

De leden repeteren om de maandagavonden in 'het Hart' in Eefde, tussen 19:45 uur en 22:00 uur. Het repertoire is gemengd en breed. Een paar keer per jaar is er een uitvoering.

Het koor heeft een professionele, enthousiaste dirigent. Voor niet geoefende zangers is er een korte introductiecursus. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een paar keer meezingen.

Wel graag telefonisch aanmelden bij secretaris John Vrakking.


0575-775629


Steun vanuit Zutphen voor vrouwen die vrede voeren in Israël

ZUTPHEN - Van 8 tot en met 10 oktober organiseren de vrouwen van Women Wage Peace een vredeskamp in Israël waar naar verwachting 7000 Palestijnse en Israëlische vrouwen aan deel zullen nemen. Wereldwijd wordt dit initiatief in het Midden-Oosten gesteund, ook in Zutphen vinden twee events plaats.

De Palestijnse en Israëlische vrouwen willen hiermee uiting aan hun dringende vraag om tot een oplossing te komen van het Israël-Palestina conflict door een politieke overeenkomst. Zij eisen dat vrouwen betrokken worden bij het onderhandelingsproces.

Zutphense events
Zo zal Toon van der Kroon, schrijver van het 'Gaza Dagboek' op vrijdag 22 september een lezing geven. Een boek over het traumawerk, dat hij vele jaren in de Gazastrook gedaan heeft met mensen die kinderen begeleiden middels theater. Van der Kroon is gevraagd om ambassadeur voor Women Wage Peace te zijn in Jericho, waar hij jaarlijks een vredesconferentie organiseert. Aanvang 20.00 uur. Aanmelden via de website.

Zondag 8 oktober vindt een Vredestocht plaats in Zutphen uit solidariteit met de vrouwen in Israël. Aanvang 10.00 bij de Kaardebol, Harenbergweg 1.


geboortenis.nl