Foto: PR
Foto: PR Foto:

Start Boekjes en praatjes op AZC-school de Waaier

ZUTPHEN - Van 4 tot en met 10 september is de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week worden landelijk laaggeletterdheid, de gevolgen, maar ook de oplossingen op de kaart gezet. Het voorkomen van taal- en leesachterstanden is echter beter dan genezen ervan. Daarom is er vanaf 5 september op AZC-school de Waaier in Zutphen twee keer in de week een voorlees-speel-muziek-uurtje voor, met name, moeders zonder verblijfsstatus en hun kinderen tot 4 jaar. Tijdens Boekjes & praatjes gaan ze samen aan de slag met de Nederlandse taal.

Dit initiatief wordt financieel en uitvoerend gedragen door alle kinderopvangorganisaties in Zutphen, de gemeente Zutphen, Desk voor Ontwikkeling & Educatie, Yunio, AZC-school de Waaier en de Bibliotheek. Daarnaast hebben de Sociaal Maatschappelijke Stichtingen Zutphen een bedrag van 1000 euro geschonken om boekjes voor de doelgroep tot 4 jaar te kopen. Deze boekjes kunnen na afloop van de ochtend worden geleend om thuis verder te lezen.

Al deze partijen zien met elkaar de noodzaak om ook kinderen op het AZC onder de vier jaar kennis te laten maken met de Nederlandse taal. En zij willen moeders van die kinderen stimuleren daarin een voorbeeld voor hen te zijn.

Voor de uitvoering zijn twee gekwalificeerde medewerkers beschikbaar, die worden bijgestaan door een vijftal vrijwilligers die als gastvrouw zullen optreden.


Ervaringsdeskundige vertelt over herseninfarct

ZUTPHEN - MEE Oost organiseert zaterdag 9 september in Zutphen een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners bij het NAH Café Zutphen bij Sutfenne, de Lunette Studio 3 aan de Coehoornsingel 3. Tijdens deze avond vertelt Frank Vinkenvleugel uit Dinxperlo aan de hand van acht foto's over zijn herseninfarct, dat hij in 2013 heeft opgelopen. De manier hoe hij hiermee omgaat staat centraal en zal waarschijnlijk veel herkenning en gespreksstof opleveren. De kosten bedragen 2,50 euro per deelnemer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meike van Dieren van MEE Oost: 0314 - 344 224 of m.vandieren@mee-oost.nl.