De Warnsveldse Schooltuinen. Foto: John van der Valk
De Warnsveldse Schooltuinen. Foto: John van der Valk Foto:

Festiviteiten rondom honderd jaar
bestaan schooltuinen

WARNSVELD - Op zaterdag 16 september gaat zoals gewoonlijk om 08.00 uur het hek bij de schooltuinen open, zodat de kinderen van groep 6, 7 of 8 van één van de basisscholen in Warnsveld of Zutphen aan de slag kunnen gaan. Deze dag zit er vanwege het honderd jaar bestaan van de schooltuinen een feestelijk tintje aan. Tot 14.00 uur vinden diverse festiviteiten plaats georganiseerd door de vrijwilligers. Deze vinden deels plaatst op het grasveldje bij het Dahliapad.

Uiteraard staat de Warnsveldse Schooltuinen daarbij centraal, deze is geopend zodat een ieder die geïnteresseerd is een kijkje kan nemen en zich voor kan laten lichten. De ingang van de schooltuinen ligt aan het Dahliapad, het weggetje tussen Hellenkamp en Breegraven (ter hoogte van de Lidl) in Warnsveld. Daarnaast zullen een aantal kraampjes staan met producten uit en gemaakt van (onbespoten) groentes uit de tuin.
Verder is de organisatie van de schooltuinen op zoek naar foto's van vroeger. Voor wie vroeger op een van de tuinen getuinierd heeft als kind of als vrijwilliger en hier nog foto's van heeft, mag deze opsturen naar het e-mailadres (o.v.v. jaar en namen). Zijn foto's niet digitaal, dan kan er op zaterdagochtend of woensdagmiddag of per mail contact opgenomen worden. Er wordt dan gezorgd dat de gedigitaliseerd.

Aanmelden seizoen 2018
De kosten bedragen 17,50 euro per tuin voor een heel seizoen. In dit bedrag is alles inbegrepen, zoals mest, zaden en planten. En voor iedere tuin is gereedschap aanwezig. Kinderen kunnen ook samen een tuintje nemen. Aanmelden kan bij de kraampjes of per email.


johnny.van.der.valk@gmail.com