Wethouder René Sueters tijdens de kick-off. Foto: PR
Wethouder René Sueters tijdens de kick-off. Foto: PR Foto:

Cleantech Startersfonds verstrekt eerste leningen

ZUTPHEN - Drie startende bedrijven hebben vandaag een lening gekregen uit het Cleantech Startersfonds. Daarmee kunnen zijn hun duurzame ondernemersideeën waarmaken. Het Cleantech Startersfonds stimuleert lokaal ondernemen voor een beter klimaat met leningen van 10.000 tot 50.000 euro. De eerste bedrijven die zo'n lening krijgen zijn Vuurs, Drijvende teelt en Seclife.

Vuurs is een bedrijf dat werkt aan een energiezuinige houtkachel met minimale CO2- belasting, die klaar is voor de nieuwe milieuwetgeving. Drijvende teelt heeft als doel een drijvende productie-eenheid voor teelt van bolgewassen en kiemplanten op water en aquaponics. Seclife staat voor Second Life. Het bedrijf verlengt de levensduur van gebouwen, materialen en producten.

Wethouder René Sueters: "Cleantech kun je zien als de topsport van de economie. Als die het goed doet, profiteert de rest van de economie daar ook van. De Rabobank en de gemeente maken zich daar sterk voor. Maar uiteindelijk zijn het de ondernemers die het moeten doen! Het is mooi om te zien dat drie ondernemers met lef een zetje krijgen om van hun idee een succes te maken."


cleantechfonds.nl