Vincent Tollenaar en Manja Bedner. Foto: PR
Vincent Tollenaar en Manja Bedner. Foto: PR Foto:

Foto-expositie en muziekvoorstelling 'De magie van de rivier'

ALMEN - De Magie van de Rivier is een foto-expositie van Vincent Tollenaar uitmondend in een muziektheatervoorstelling door vertelster Manja Bedner samen met de piano-improvisaties van Ilan Bedner. De expositie is van 4 tot en met 11 september van 13.00 tot 17.00 uur te zien in het Kamertheater in Almen. De voorstelling vindt plaats op 16 september om 20.15 uur.

Muziektheatervoorstelling De Magie van de Rivier is een verhaal over de zichtbare en onzichtbare krachten van de rivier, dat tot leven wordt gebracht door vertelster Manja Bedner samen met de piano-improvisaties van Ilan Bedner en de beelden van fotograaf Vincent Tollenaar.

Een avond om je mee te laten drijven op de golven van de rivier en de fluisteringen van het water.

Voor informatie, kosten en reserveren (noodzakelijk) kan men telefonisch contact opnemen of de website raadplegen.


www.kamertheater.nl

0575 -760 030


Stimulering taalontwikkeling kleuters in Zutphen

ZUTPHEN - De kinderen in hogere groepen weten het nog van voorgaande jaren. Aan het begin van het schooljaar krijgen ze via school een gratis Borre-boek mee. In een samenwerking tussen de uitgever en basisscholen, ontvangen 415 kleuters in Zutphen tijdens hun eerste schoolweken een exemplaar van het spiksplinternieuwe boek 'Borre en het stekelvarken'. Het is een kleine bijdrage in de stimulering van de taalontwikkeling bij kleuters. Het thuis voorlezen van boeken kan hier een belangrijke rol in spelen. In heel Nederland zullen ruim 350.000 kleuters dit voorleesboek mee krijgen. Jeroen Aalbers (schrijver) en Stefan Tijs (illustrator) hebben na elf jaar samenwerking ruim 100 Borre-boeken op hun naam staan. Er is inmiddels een hele generatie basisschoolkinderen opgegroeid met de avonturen van het vrolijke ventje in het rood-wit gestreepte shirt.


Computercursus Klik & Tik

ZUTPHEN - Computerangst? Niet nodig. De Bibliotheek biedt de laagdrempelige computercursus Klik & Tik aan. Onder begeleiding en in eigen tempo kunnen cursisten het programma volgen. Er is weer plek in de Bibliotheek Zutphen en Warnsveld. In Zutphen zijn er cursussen op dinsdagmorgen en dinsdagavond. In Warnsveld kunnen cursisten op donderdagmorgen terecht. Deelname is gratis. Informatie vragen of aanmelden kan in de Bibliotheek, per telefoon of via info@graafschapbibliotheken.nl