Huis Welgelegen in Warnsveld. Foto: PR
Huis Welgelegen in Warnsveld. Foto: PR Foto:

Binnenkijken bij Landgoed Klein Engelenburg en Huis Welgelegen

WARNSVELD/BRUMMEN – Op zaterdag 9 september openen woonzorglocaties Klein Engelenburg en Huis Welgelegen, beide onderdeel van Domus Magnus, de deuren tijdens Open Monumentendag 2017. Tijdens deze dag heeft u de kans om deze unieke plekken te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis. Beide locaties zijn geopend van 13.30 tot 17.00 uur.

Huis Welgelegen is een prachtig herenhuis uit 1832 en is te vinden aan de Molenstraat 2. Zowel Huis Welgelegen als de naastgelegen boerderij ligt in de Overtuin, een historische Engelse Landschapstuin uit 1832, waar u deze middag heerlijk kunt wandelen.

Op de locatie in Brummen geeft Léontine van Geffen-Lamers om 14.00 en om 15.00 uur een lezing over drie monumentale panden in Brummen, waaronder Landgoed Klein Engelenburg. Vanaf 13.30 uur start er ieder uur een rondleiding door het landhuis of maak een heerlijke wandeling over het landgoed van ruim vier hectare.

Naast Klein Engelenburg en Huis Welgelegen openen ook twee andere locaties van Domus Magnus op zaterdag 9 september 2017 tijdens Open Monumentendag 2017 de deuren voor geïnteresseerden. Kijk voor meer informatie op de website.

www.domusmagnus.com/monumentendag


Boekenmarkt onder de molen

WARNSVELD - In het kader van de Open Monumentendagen en de inzamelingsactie 'Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!' organiseert het Zutphens antiquariaat Mooi Exemplaar een boekenmarkt onder de molen. Zowel op zaterdag 9 als op zondag 10 september tussen 10.00 en 17.00 uur kunt u de molen bezichtigen en lekker snuffelen tussen de tweedehands boeken. Er is voor elk wat wils: van kinderboek, tot roman of informatief boek. Voor de echte liefhebbers geldt een aantrekkelijk aanbod: een linnen tasje, gevuld met boeken voor 10 euro. Antiquariaat Mooi Exemplaar draagt de molen een warm hart toe en schenkt de opbrengst van de boekenverkoop aan de 'Nooit Gedacht'.


Kledingbeurs volwassenen en tieners

WARNSVELD - Goed voorbereid het najaar in? Kom dan naar de kledingbeurs voor tieners en volwassenen. Deze is op vrijdagavond 8 september van 18.30 tot 21.30 uur en zaterdagochtend 9 september van 9.30 tot 11.30 uur in 't Warnshuus in Warnsveld. Het aanbod zal bestaan uit winterkleding, jassen, schoenen en tassen. Alle kleding is overzichtelijk op maat gesorteerd en er zijn meerdere paskamers aanwezig. U kunt ook zelf spullen te koop aanbieden. 85% van de opbrengst is dan voor u. Informatie en tijden, zie website.

beurzeninwarnsveld.nl

Klein Engelenburg in Brummen. Foto: PR