Henk Schimmel. Foto: PR
Henk Schimmel. Foto: PR Foto:

Henk Schimmel nieuwe trainer jeugd KVZ

ZUTPHEN - Korfbalvereniging KVZ heeft Henk Schimmel gevraagd om een impuls te geven aan de ontwikkeling en kwaliteit van de jeugdafdeling. Begin november, bij de start van de zaalcompetitie, zal de trainer starten.

Henk Schimmel begon lang geleden zijn korfballeven in Zutphen en woont nog steeds in Warnsveld. Hij speelde jarenlang in het eerste van Rapiditas en is zowel bij ZKC als bij Rapiditas jarenlang hoofdtrainer geweest. Zijn trainerscarrière heeft hij daarna buiten Zutphen voortgezet, inmiddels bij een groot aantal clubs van divers niveau. Sinds kort is hij trainer bij Melynas, voor het eerst een vierde klasser.

Behalve trainer is hij ook al jarenlang docent binnen de KNKV voor korfbaltrainers niveau 2 en 3. Binnen de afdeling Oost heeft hij al veel jeugdtrainers opgeleid bij diverse clubs. Zo werkt hij mee aan de ambitie van de bond om goed te voorzien in de behoefte aan geschoold kader en de kwaliteit van jeugdtrainers binnen de korfbalsport.

Henk Schimmel over zijn visie en aanpak: "Elk kind kiest een sport op basis van het spelletje dat hij of zij ziet. Daarom is het belangrijk om kinderen dat spelletje te laten spelen, ook tijdens het trainen. Daarbinnen is het voor de trainer de uitdaging om samen met het kind tot de oplossing te komen, die nodig is om de techniek onder de knie te krijgen. Het is dus belangrijk om spelgericht te trainen. Met spelvormen die kinderen aankunnen en tegelijkertijd uitdagen. Dat vraagt een coachende en vragende stijl van trainen. Ik heb er veel zin om hier binnen KVZ een stevige impuls aan te geven. Wat mij drijft is de overtuiging dat iedereen talent heeft en ik wil er aan bijdragen dat te ontwikkelen."