De expositie Groen Glas van glazenier Alex Willemsen is te zien tot en met 15 oktober. Foto: PR
De expositie Groen Glas van glazenier Alex Willemsen is te zien tot en met 15 oktober. Foto: PR Foto:

Glazenier verbindt niet voor de hand
liggende materialen

WARNSVELD - Op zondag 27 augustus staat de poort van de Overtuin voor alle bezoekers weer wijd open. In de galerie die in de deel van de oude boerderij gevestigd is, is tot en met 15 oktober de expositie Groen Glas van glazenier Alex Willemsen te bezichtigen. Naast glazenier is Alex een groot natuurliefhebber en al jaren een enthousiaste vrijwilliger van de Overtuin.

Veel van zijn objecten hebben met duurzaamheid te maken. Het opnieuw gebruiken van materialen bijvoorbeeld, glas en flessen, maar ook de materialen uit de tuin en de Overtuin hebben hem geïnspireerd om verschillende, niet voor de hand liggende materialen met elkaar te verbinden.

Oudste honingboom
De in 1832 in landschapsstijl aangelegde tuin herbergt verscheidene bijzondere bomen en heesters, waarvan honingboom er een is. Het fraaie exemplaar dat in de Overtuin staat dateert van de tuinaanleg en is met haar 185 jaar de oudste honingboom in Nederland. Momenteel staat zij van onder tot boven uitbundig in de bloei. Pluimen van ongeveer 30 cm met roomwitte tot roomgele bloemen. Met gele hartjes die rijk zijn aan nectar en veelvuldig door bijen bezocht worden (vandaar de naam honingboom).

Vrijwilliger
Wie het leuk lijkt om net als Alex tweewekelijks in de Overtuin te werken samen met de andere vrijwilligers van de tuingroep, kan zich aanmelden om een keer mee te draaien. Men kan nog enthousiaste mannen en vrouwen gebruiken. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen.


0575 – 559989

info@deovertuin.nl

www.deovertuin.nl