Feyenoord wint FC Zutphen U13 toernooi. Foto: Hans Bolt
Feyenoord wint FC Zutphen U13 toernooi. Foto: Hans Bolt

Feyenoord wint FC Zutphen U13 toernooi

ZUTPHEN - Afgelopen weekend werd onder grote belangstelling het FC Zutphen internationaal jeugdvoetbaltoernooi U13 afgesloten met de finale tussen Feyenoord-AZ. Het werd een spannende wedstrijd. Feyenoord won uiteindelijk met 2-1 van AZ Alkmaar. Het FC Zutphen internationaal jeugdvoetbaltoernooi U13 werd officieel geopend door Johnatan Opoku, die de vlag met het logo van U13 overhandigde aan Jan Nijendijk. Nijendijk staat symbool voor alle sponsoren, gastgezinnen en 'Vrienden van' die het toernooi ondersteunen.


www.fczutphentoernooi.nl


FC Zutphen verliest eerste oefenwedstrijd van AZC

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag haar eerste oefenwedstrijd gespeeld. Met 22 selectiespelers konden exact twee teams worden gemaakt, waardoor er beide helften een verschillend elftal kon worden opgesteld.

In de eerste helft viel er voor beide doelen weinig te beleven. Er werd te afwachtend van beide kanten gespeeld. Enig hoogtepunt was een vrije trap van AZC die, in de 30ste minuut, doeltreffend in de kruising werd geschoten. Opvallend bij FC Zutphen was het degelijke spel van de teruggekeerde routinier Jocko Koster.
Na de rust was er aanmerkelijk meer te beleven. Bij FC Zutphen waren er goede mogelijkheden voor de centrum spits Shabani Rajabu, Aldo Joaquim en Mehmet Arslan. Bij FC Zutphen vielen de jeugdspelers Niels Vos en Hidde Ruesink in positieve zin op. Ook spits Shabani Rajabu heeft de capaciteiten om een goede basisspeler te worden.
Er is echter nog veel werk aan de winkel voor FC Zutphen om het eerste klas niveau te halen in de komende tijd. Aangezien ook AZC enkele goede kansen onbenut liet, bleef het bij 1-0.

Opstelling
FC Zutphen eerste helft: Thomas vd Bosch, Bas Jansen, Jocko Koster, Ufuk Dulkaroglu, Sebastian van Laar, Muhammed Kaya, Luuk Meijer, Moussa Nahinama, Wael Anoja, Jesper Mentink en Tayfun Polat. FC Zutphen tweede helft: Marijn Sangers, Niels Vos, Joost van Vliet, Jort Bleumink, Hidde Ruesink Radjindher Banwari, Daniel Opoku, Jelle Macare, Aldo Joaquim, Mehmet Arslan en Shabani Rajabu.

De eerstvolgende wedstrijd speelt FC Zutphen donderdagavond 24 augustus om 20.00 uur tegen OBW thuis.


Zwemvierdaagse in De Boskoele in Gorssel

GORSSEL – Op maandag 28 augustus start de zwemvierdaagse in zwembad de Boskoele te Gorssel. Vanaf maandag kun je de hele week banen zwemmen en is er iedere dag vertier rond het bad.

Er zijn verschillende afstanden, namelijk de 250 meter (voor kinderen t/m 16 jaar) en de 500 en 1000 meter voor volwassenen. De banen kunnen de gehele dag door gezwommen worden, de activiteiten worden georganiseerd in de avond vanaf 18.30 uur tot sluiting om 19.45 uur. Het is mogelijk om een van de vijf dagen over te slaan. Inschrijven kan vanaf heden, maar alleen aan de kassa. Kosten bedragen 10 euro (op vertoning van zwemabbonnement 5 euro).

Naast het zwemmen is er iedere dag iets leuks te doen. Dat begint op maandag om 15.00 met een waterloopmat die in het water ligt. Al eens met een duikfles op je rug de wereld onder water verkend? Dat kan op woensdagavond vanaf 18.30 uur. Dan verzorgt duikvereniging NoBaToWa een heuse duikclinic waar iedereen aan mee mag doen. Op donderdag organiseert zwem- en polovereniging De Berkelduikers uit Lochem een waterpoloclinic waaraan iedereen mee mag doen.

Vrijdagavond wordt de zwemvierdaagse afgesloten met discozwemmen voor alle leeftijden. Dit begint om 18.00. Iedereen is welkom dus neem vooral vriendjes en vriendinnetjes mee. Het zwembad is deze vrijdag tot 20.00 uur geopend.

Als u op vier dagen de zwemafstand heeft volbracht ontvangt u een prachtige medaille van de KNZB.


Dames rond de bridgetafel

ZUTPHEN - Wie bridgen ontzetten leuk vind, maar 's avonds liever niet de deur uit gaat, kan terecht bij bridgeclub van het N.V.V.H. Vrouwennetwerk in Zutphen.

Deze groep komt iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur in de Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen. Er is voldoende ruimte om te parkeren. Deze bridgeclub gaat vanaf donderdag 14 september weer van start. Wie interesse en kennis van het spel heeft, kan telefonisch terecht voor aanmelden en informatie.


0575 – 543 925

Feyenoord wint FC Zutphen U13 toernooi. Foto: Hans Bolt