Maya Fridman. Foto: PR
Maya Fridman. Foto: PR Foto:

Première, topmusici en bijzondere
muziekuitvoeringen Cellofestival

ZUTPHEN - Voor haar 9de editie, van 23 tot en met 27 augustus 2017, is het gelukt een première, bijzondere muziekuitvoeringen en topmusici naar het Cellofestival Zutphen te krijgen. Vrijdag 25 augustus speelt Maya Fridman de première van 'Descending to Avalon' van Joke van Dal-Kleijne in Dat Bolwerck.

Maya Fridman maakt met haar soloprogramma's veel indruk op haar publiek. Ze speelt grote werken uit de vorige eeuw, maar stort zich tevens met vuur en vakmanschap op de nieuwste muziek van eigentijdse componisten. Het bracht haar de prijs voor 'de beste musicus van 2013' bij De Grote Prijs van Nederland. Maya Fridman studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Gevarieerd programma
Bach-liefhebbers kunnen naar 'de ochtendsuites', binnen de serie 'uitzonderlijk binnen klassiek' brengt bijvoorbeeld Zenith Duo een Boccherini sonate (G17) en liederen in het Hebreeuws. Aanrader binnen de serie 'het grote podium' is 'In duistere diepten, reflectie op het eindige' met het 'Requiem' van Willem Jeths en werk van Meira Warshauer 'In Memoriam', in response to September 11.
De dag afsluiten kan bij één van de 'nachtsuites' van onder andere Maarten Vos. Wat veel klassiek geschoolde cellisten niet lukte, is Vos wel gelukt. Hij reeg de afgelopen twee jaar festival na festival aan elkaar. Hij brengt twee werelden succesvol bij elkaar, klassieke en elektronische muziek.

Liever iets met de (klein)kinderen? 'Cellostorm' is een beeldende voorstelling over eenzaamheid en vriendschap, zonder woorden maar met veel humor. En met muziek uit de hele wereld van onder meer Schubert, Glass, Piazzolla, Ginastera en Adams, gespeeld door Cello8ctet Amsterdam. Een muziekvoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar.

Kaarten te koop via website, Primera-winkels en tijdens het festival bij het informatiepunt in Dat Bolwerck.


www.cellofestivalzutphen.nl