De Pauw na verbouwing begin 2018 open

Neef Luuk Nikkels zal exploitatie overnemen

Door Liesbeth Spaansen

WARNSVELD - "De voorlopige tekeningen die zijn ingediend, zijn goedgekeurd door de gemeente," meldt Gerrit Nikkels over de plannen om zijn Grand Café-Restaurant De Pauw aan de Rijksstraatweg 11 in Warnsveld te verbouwen. "Alleen vanwege de bouwvak kan nog niet worden gestart, maar de verwachting is dat De Pauw begin 2018 weer open is."

Drie jaar had Gerrit Nikkels, samen met Esseline Reina De Pauw willen exploiteren. "Het werden drie weken. Als ik nu door het pand loop ben ik helemaal leeg. Maar het restaurant moet doorgaan, voor Warnsveld. Dat ga ik niet meer doen, dat gaat mijn neef Luuk doen. Hij gaat de exploitatie op zich nemen. Hij is nog jong, 26 jaar en is een echte horeca-ondernemer."

De brand in Grand Café-Restaurant De Pauw was op 24 april van dit jaar. Vol ongeloof liepen Gerrit en Esseline die ochtend over het terras, waar veel brandweerlieden met man en macht de grote brand in hun etablissement hadden geblust.

Afsprakenboek ligt alweer klaar voor boekingen

De brand was in de vroege ochtend ontstaan door elektrische apparatuur. Dat is de conclusie van het team brandonderzoek en de brandweer na hun onderzoek. De keuken brandde helemaal af en ook het restaurant en het partycentrum werden verwoest door rook en water. De schade van roet was enorm.

Verbouw van De Pauw
In het restaurant en de feestzaal werd al volop gewerkt, want beide ruimten moesten helemaal leeg zijn. Nu is het bouwvak en gebeurt er even niks. "De tekeningen zijn gelukkig goedgekeurd door de gemeente," vertelt Gerrit Nikkels.


Lees verder op pagina 3


Sluis Eefde dicht

ZUTPHEN - Om de wanden van de dam te vernieuwen in het voorste deel van de sluis in Eefde, zal de doorgang voor de vaart dit najaar tijdelijk gestremd worden. Het gaat om de weekenden 30 september en 1 oktober, 14 en 15 oktober, 11 en 12 november en 25 en 26 november. De aannemer kan een aantal noodzakelijke werkzaamheden namelijk alleen maar uitvoeren wanneer er geen schepen door de sluis varen.

Rommelmarkt Leesten

LEESTEN - Zondag 20 augustus van 11.00 tot 16.00 uur is er een rommelmarkt aan de Rudolf Steinerlaan in Leesten. Naast het diverse aanbod van spullen, de Pancake Saloon en ijs van Talamini, is er een koffiecorner met terras. Voor de kinderen staat er een springkussen en ze kunnen geschminkt worden. Aanmelden voor een kleedje (7,50 euro) kan via rommelmarktleesten@ziggo.nl